

Potrzebujesz porady?

Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Darjeeling – Miłość od pierwszego zbioru

Zapach odległe wzgórza owiane porannej mgle, jasne kolory pustyni pod Himalaje i zręczne ręce indyjskich kobiet drgających płatek przez płatek ... to wszystko będzie ostatecznie przekładają się na naszej filiżance. Czekaliśmy z niecierpliwością. I przyszła radość.
Trzy razy FF: posmakuj właściwych Indii
Tym razem puściliśmy trio młodych herbat. Wszyscy inni i inne wysokości. Darjeelingy First Flush nie zawiódł.
Darjeeling FTGFOP Gielle FF DJ1 / 2016 wyrósł na wysokości 1600 metrów. Lokalizacja Gielle w Zachodnim Bengalu świętuje herbatę o niezwykłej jakości. Tegoroczne pierwsze zbiory Darjeeling sprawiły, że poczuliśmy harmonię ze słodkim kwiatowym aromatem. Próbowaliśmy drugiej i trzeciej infuzji. Herbata stopniowo przygasła, a jej smak był bardziej miękki.
Darjeeling SFTGFOP1 FF Teesta Valley / 2016 został zebrany mniej niż 2000 metrów nad poziomem morza. Dolina Herbaty Teesta Valley jest uważana za miejsce, w którym rodzą się prawdziwe przysmaki. Potwierdza ten smak - świeży, czysty, elegancki, zachowujący słodko-miodowy posmak.
Darjeeling SFTGFOP1 1st Flush Phoobsering to ziołowy, lekko kwaśny, kwiatowy cytrusowy zapach. Zdecydowanie zalecamy więcej infuzji. Już odkryliśmy słodycz nektaru w drugim! Phoobsering Tea Garden jest jednym z najstarszych w Dolinie Darjeeling West. Próbowanie jej herbaty jest jak poznanie Indii za pomocą kilku łyków.
Które z Darjeeling jest najlepsze, nie zgodziliśmy się. Ale w pełni rozumiemy bankiety, które organizują w Japonii lub Niemczech. Wielkie herbaciane mamki są w stanie sprzedać całą noc w kilku zajęciach Darjeeling FF.
Wszystko działa jak na drutach: od żniwa minęło zaledwie kilka dni
Ścigaj się z czasem. Oto jak nazwać "szaleństwo" towarzyszące żniwu i produkcji pierwszego Darjeelinga w sezonie. Jeśli się tam dostaniesz, będą one bardzo dokładnie hermetycznie zapakowane i znacznie droższe niż następujące zbiory herbat. Dlaczego to wszystko? Ponieważ są wyjątkowe i ograniczone.
Niezwykle delikatne, wyjątkowo pachnące, świeże i słodkie. Wiosna wzgórza Darjeeling, które są znany obszar herbata zbierane od końca lutego do końca kwietnia, zbierać same superlatywy. W przeszłości zwykle podróżowali do swoich fanów przez długie tygodnie łodzi. Na morzu osiągnęły wilgotność i straciły wyjątkowy aromat. I to był wielki wstyd. Teraz lecą boeingiem i przez kilka godzin przekroczą tysiące mil.
Cruel Joy 2016: Wiosna w Darjeeling była dobra
Zarówno zbiory, jak i produkcja pierwszego Darjeeling są wymagające.
Liście herbaty zaznaczają miejscową kobietę wyłącznie ręcznie i po deszczu. Nowe szczenięta nie mogą wchodzić w kontakt z żadnym obcym posmakiem. Osoby pracujące z herbatą nie mogą używać perfum, dymu, a nawet jeść aromatyczne potrawy.
Zbiór o dużej zawartości aromatyzowanych srebrzystych pąków pozwala na krótkie ładowanie i utlenianie w różny sposób. Liście są następnie powoli i delikatnie suszone. Jeszcze na farmie są hermetycznie zapakowani. Zachowują naturalną świeżość, miękkość i kruchość. A my potwierdzamy, że w tym roku wszystko poszło dobrze. Indyjskie ogrody herbaciane są na pewno w stanie!