

AGREST Z DOTYKIEM KIWI - herbata owocowa
To jakbyście przechadzali się po ogrodzie i wrzucali do garnuszka wszystko, co napotkacie. Parę kuleczek agrestu, garść porzeczek, kilka plasterków jabłka… przydałoby się to wszystko czymś ozdobić… dorzućmy kółko ananasa i kawałek kiwi. Wynik? Po zalaniu gorącą wodą powstaje napój słodki i świeży, pachnący i smaczny. Doskonale smakuje gorący, jak również z kostkami lodu. Polecamy sportowcom, molom książkowym, pracoholikom i uczniom.
Skład
27%, Kiwi 4%, Kandyzowany ananas, Granolowana cytryna, Skórka cytryny, Czarna porzeczka, Kawałki jabłka, Naturalny aromat, Kwas winowyNapar i smak herbaty
Herbata owocowa Agrest z dotykiem kiwi daje napar w kolorze jasno żółto-pomarańczowym. Pachnie prawdziwym agrestem, smak urzeknie Was owocową kompleksowością, odnajdziecie w nim słodkie i kwaśne tony. Herbata jest wyśmienita zaraz po zaparzeniu, dobrze smakuje także w formie ice tea.
Pochodzenie herbaty
Składników, z których powstała herbata Agrest z dotykiem kiwi nie da się nazbierać w jednym miejscu. Dlatego chętnie korzystamy z usług wiodącego europejskiego dostawcy, który nie tylko przygotuje dla nas wszystkie komponenty, ale przede wszystkim zadba o ich najwyższą jakość. Na jej poziom znaczący wpływ ma to, jak owoce były zbierane, przetwarzane i przechowywane.
Na przykład takiego ananasa jadalnego w naszych warunkach klimatycznych nie znajdziemy nigdzie indziej, niż w szklarni. Natomiast w tropikach czuje się jak w domu. Do największych eksporterów ananasa na świecie zalicza się Tajlandię, Chiny, Filipiny, jak również Kostarykę i Kubę. Ananas jadalny (Ananas comosus) jest rośliną z rodziny bromeliowatych, która dorasta do maksymalnej wysokości 150 cm. Charakteryzuje się wychodzącymi z ziemi długimi, często ząbkowanymi liśćmi układającymi się w kształt rozety. Proces kształtowania się owocu jest naprawdę interesujący - ze środka rozety wyrasta łodyga z stożkiem kwiatów, które zamieniają się w kilkaset zrastających się ze sobą jagód. Rezultatem tego procesu jest owoc o wadze 0,5 do 3,5 kg. Pod jego skórką ukrywa się soczysty miąższ. Ananasy można jeść świeże, można je także kandyzować, zamrażać, suszyć, wyciskać lub kwasić. Ze względu na zawartość bromelainy, enzymu wspomagającego trawienie, są również stosowane w farmakologii.
W odróżnieniu od ananasów, agrest jest dla Europejczyka pospolitym owocem z ogrodu. Agrest (Ribes uva-crispa) rośnie na około metrowych krzewach, które rodzą jagody o słodkiej i bardzo soczystej zawartości. Agrest oprócz tego, że jest bogaty w potas, krzem, magnez, fosfor i wapń, zawiera również dużo witaminy C. Jest zwykle spożywany na świeżo, ale można go również wykorzystać do przygotowania doskonałego kompotu, dżemu lub sosu czatni.
Drzewko aktinidii smakowitej (Actinidia deliciosa), pnącze o zdrewniałych pędach pochodzące z Chin jest niesamowicie urodzajne. W dobrym sezonie może wydać 200 kg owoców. Nazywa się je kiwi, są owalne, mają brązową, pokrytą meszkiem skórkę oraz zielony miąższ z wieloma czarnymi ziarenkami. Kiwi są niezwykle bogate w witaminę C, witaminę E i potas. Dla uzyskania jak największych korzyści, zaleca się serwowanie ich na surowo, nawet ze skórką. Wytwarza się z mich kompoty, soki, desery i lody. Doskonale smakują suszone.
Nie możemy nie wspomnieć o jabłkach, najpopularniejszych owocach europejskich. Jabłka zawierają witaminę C i dużą ilość przeciwutleniaczy, dodatkowo są bardzo lubiane i łatwo dostępne. Naturalnym środowiskiem drzewa jabłoni (Malus) jest strefa umiarkowana na półkuli północnej, dorastają do 15 metrów i rodzą bogate w miąższ owoce z kilkoma nasionami. Jabłka najlepiej smakują świeże, można je suszyć, tłoczyć z nich moszcz lub poddawać destylacji.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1,5-2 łyżeczki na 200-250 ml wody.
- Do dzbanka, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 8-10 minut (przykryty kubek), a następnie odcedzić.















Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 21 kJ / 5 kcal |
Tłuszcze: | < 0,5 g |
z tego nasycone: | < 0,1 g |
Sacharydy: | 1,3 g |
z tego cukry: | 1,1 g |
Białka: | < 0,5 g |
Sól: | < 0,01 g |
28. 7.
14. 2.
26. 11.
22. 9.
25. 8.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GOJI-MALINA - owocowa herbata

GWIAZDA BETLEJEMSKA - owocowa herbata
