

ŻURAWINA Z PIGWĄ - 230g
Jest to produkt naturalny, bez konserwantów. Duże smaczne plasterki owocu pigwy z żurawiną są przekładane w naturalnym soku i alkoholu. Ponieważ syrop jest przetwarzany na zimno, owoce zachowują większość swoich wartości.
Składniki: Żurawina i pigwy 52%, cukier, alkohol 1,2% Masa netto: 230 gramów.
Zastosowanie:
Do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów
Korzystanie z owoców w syropie:
Pieczone jabłko: Jabłko obierzemy i przekroimy w pół. Wykroimy gniazdo nasienne i wgłębienie wypełnimy żurawiną z pigwą i syropem. Można posypać cynamonem. Dać do piekarnika i upiec. Podajemy ciepłe.
Grillowany deser:
Jabłko obierzemy i pokroimy w plastry. Ułożymy na tacce do grila. Na każdym plastrze jabłka ułożymy brzoskwinię z puszki. Wgłębienie brzoskwini wypełnimy żurawiną i pigwą, zalać do pełna syropem. W trakcie grilowania polewać syropem zbierającym się na tacce, który ulega karmelizacji pod wpływem temperatury. Podawać na gorąco.
Sposób przygotowania
Przygotowanie herbaty: Herbatę wlać do kubka, dodać kawałek owocu pigwy, żurawiny i jedną łyżeczkę syropu.
Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 846 kJ / 202 kcal |
Tłuszcze: | 0,5 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 49 g |
z tego cukry: | 47 g |
Białka: | 0,6 g |
Sól: | 0 g |
Przeglądaliście
