

WDZIĘK MANDARYNEK BIO - zielona herbata
Co kryje urok mandarynek ? Atrakcyjny kolor? Orzeźwiający zapach? Atrakcyjny smak? Z naszego punktu widzenia, te urokliwe skórki owoców cytrusowych są ładne od stóp do głów. Dlatego chcieliśmy oddać hołd własnej mieszance herbacianej. Ale ponieważ mandarynki są tak nieśmiałe, że zapach ukryły dla siebie, użyliśmy najlepszych pomarańczy i zielonej Senchi. Wszystko BIO!
Skład
Herbata zielona Sencha, Skórka pomarańcza, Naturalny aromat, Płatki nagietkaNapar i smak herbaty
Herbata jest orzeźwiająca, słodkawa i lekko waniliowa. Pachnie bardzo mile. Jej jasno-żółty napar smakuje dobrze na ciepło i na zimno. Wystarczy dosypać kilka kawałków świeżych owoców i otrzymacie oryginalny napój mrożony.
Pochodzenie herbaty
Kto nie spróbował Senchi, to jakby nie był Manuakem. Tradycyjna zielona herbata produkowana jest głównie w Chinach i Japonii. I oba kraje doszły w tym do perfekcji. Sencha jest pozyskiwana z chińskich krzewów (Camellia sinensis), liście pozostawia się do ususzenia, a następnie wielokrotnie parzy (w Japonii) lub na dużych patelni prażony (w Chinach). Zapobiega to utlenianiu enzymów. Ostatecznie, liście przekłada się na długie igły, suszy, sortuje i pakuje.
Zielona herbata jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Smakuje świetnie, a jej wpływ na psychiczne i fizyczne samopoczucie nie jest bez znaczenia. Co więcej, regularne i długoterminowe picie może zapobiec wielu chorobom cywilizacyjnym, wspomaga trawienie i oczyszcza. Zielona herbata zawiera białko stymulujące, które przyczynia się do świeżości i pomaga z pamięcią i koncentracją.
Herbata ta zawiera również płatki nagietka. Popularną roślinę leczniczą można znaleźć nawet w naszych szerokościach geograficznych. Coroczna roślina z kwiatami jasno-pomarańczowymi uprawiana jest w Europie i Azji. Płatki są źródłem cennych olejów, karotenoidów i substancji goryczy. Ich działanie jest korzystne w stanach zapalnych, przy problemach z trawieniem i przy zaburzeniach krążenia.
Wszystkie surowce w herbacie pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Były hodowane bez stosowania przemysłowych nawozów. Posiadają certyfikat jakości. Aby na dłużej zachować zapach i smak herbaty dodaliśmy do niej kilka kropli naturalnych środków aromatyzujących. W przeciwieństwie do syntetycznych lub sztucznych, naturalne nie powodują zgagi czy podrażnienia żołądka.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą o 70-80 ⁰C w proporcji 1,5-2 łyżeczki na 200-250 ml wody.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę extra.
- Zaparzać 2-4 minuty (pod przykryciem), a następnie osuszyć.

























Potrzebujesz porady?

18. 12.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

WANILIOWA TRUSKAWKA - zielona herbata

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata
