

JABŁKO Z CYNAMONEM - owocowa herbata
Jabłka dla dzieci, rooibos dla taty, migdały dla mamy, pomarańcza na przykład dla dziadka. W tej herbacie każdy odnajdzie to swoje najlepsze. Jest namieszana tak, że wszystkie składniki tworzą doskonałą harmonię. Poczęstujcie każdego gościa i spędzicie miłe chwile w otoczeniu super owoców i przypraw.
Skład
Jabłko, Rooibos, Rodzynki, Kawałki marchwi, Skórka pomarańcza 8%, Burak, Zmielony cynamon 6%, Naturalny aromat, Płatki migdałów, Płatki różyNapar i smak herbaty
Złoto pomarańczowy napar bardzo smaczny, pachnie doskonale. Omamia wanilią, soczystymi pomarańczami i cynamonem. To wszystko podkreśla słodki rooibos z rodzynkami. Ogólne wrażenie? Dziesięć punktów w kategorii Herbata na dobry nastrój.
Pochodzenie herbaty
Każdy ze składników herbaty ma ciekawe pochodzenie. Ten, który przybył do nas z daleka, zasługuje na największą uwagę. Rooibos nie jest zwykłą rośliną.
Rooibos powstaje z krzewów herbacianych Cape, który osiąga około 150 cm. Mają długie, cienkie gałązki z liśćmi iglastymi. Zbiera się je corocznie na długość ramienia. Są one potem cięte na małe kawałki i na dużych stosach pozostawione do fermentacji przez kilka godzin. Na koniec południowoafrykańscy rolnicy suszą Rooibos bezpośrednio na słońcu.
Owoce, które zawiera sypana herbata, pochodzą z kontrolowanych rolnictw, a zatem nie zawierają metali ciężkich. Przetwarzane są tylko dojrzałe i zdrowe kawałki owoców, warzyw i ziół. Zostały one zachowane przez liofilizację - proces, w którym składniki są szybko zamrożone i wysuszone pod zmniejszonym ciśnieniem. Zachowują aż 90 procent witamin i wizualnie dorównują owocom w stanie świeżym.
Aby dać trwalszy aromat herbacie i zrównoważony smak, dodajemy do nich czysty naturalny aromat. Nie ma potrzeby się bać związków syntetycznych lub poważnych skutków zdrowotnych - naturalny aromat jest najwyższej jakości, nie wywołuje zgagi i nie wzbogaca herbatę o sztuczne związki chemiczne.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1,5 - 2 łyżeczki na 200-250 ml wody.
- Do zaparu w dzbanku dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 - 10 minutach (przykryć) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

SITKO SZCZYPCE WIELKIE 65mm

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

SITKO BAMBUSOWE Z DWOMA UCHWYTAMI

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY II

NIERDZEWNE SITKO NA HERBATĘ
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

WANILIOWA ŚLIWKA - owocowa herbata

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata
