

ACAI MANGO - owocowa herbata
Jeśli nigdy wcześniej nie próbowaliście acai, to właśnie ta herbata jest doskonałym sposobem, aby się z nim zapoznać. Owoce drzewa palmowego rosnące głównie w Amazonii do nas docierają w postaci suplementów diety, a nie świeże lub suszone. Ale nie daj się zwieść - ta pięknie czerwona i cudownie słodka herbata zawiera także inne składniki- do mango, po kawałki gruszki i papai skończywszy.
Skład
Kawałki jabłka, Kwiat hibiskusa, Kandyzowane mango 10%, Kandyzowana papaja, Skórka z dzikiej róży, Burak, Naturalny aromat, Kawałki gruszki, Kawałki acai 2%, PapajaNapar i smak herbaty
Pięknie czerwony napar, pełny smak mango, papai i gruszek oraz czekoladowy aromat. Taką herbatę można znaleźć w dzbanku po zaparzeniu Acai Mango. Jest tak słodka, że nie trzeba ją niczym "poprawiać". Wypróbuj ją również jako ice tea. Wystarczy wypełnić filiżankę z 2/3 kostkami lodu i wlać gorącą herbatę.
Pochodzenie herbaty
Surowce, które stosowaliśmy w kompozycji Acai mango, pochodzą z różnych zakątków świata. Ten najodleglejszy - acai - wyrosła na drzewie palmowym w Amazonii. Rosnące około dwóch centymetrów wielkie jagody są zbierane z wolno rosnących drzew palmowych, gdy zmieniają kolor z zielonego na ciemno fioletowy. Acai jest typowa dla południowej Brazylii, gdzie produkuje się z niej lody, koktajle lub syropy i likiery. Acai smakuje jak mieszanka jagód i czekolady.
Oczywiście, nawet o acai istnieje legenda. W indiańskim plemieniu piękna Laca, córka naczelnika urodziła dziewczynkę. Ponieważ jednak był to okres głodu i niedostatku, w tym czasie panował rozkaz naczelnika: „wszystkie nowonarodzone dzieci trzeba ofiarować, aby plemię nie wymarło“. Młoda matka była załamana, w nocy jednak usłyszała płacz. Wyszła i zobaczyła swoją córke stojącą u palmy. Rano znaleziono Lacę jak przytula to drzewo palmowe, wpatrując się uśmiechnięta w jego koronie. Naczelnik nakazał z owoców palmy nakarmić Indianin i wyprodukować z tych owoców wino. Głód się skończył i odwrócona nazwa IACA stała się nazwą dla małych, smacznych i zdrowych jagód.
Mango, papaja lub gruszki- nie trzeba ich przedstawiać. Duże kawałki tych pysznych i słodkich owoców dopełniają w herbacie kwaśne dzikie róże, jabłka i hibiskus. Aby podkreślić i zachować smak i zapach użyliśmy kilka kropel naturalnego aromatu. Nie zawiera on żadnych substancji szkodliwych, powodujących zakwaszenie organizmu lub podrażnienie żołądka.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Owocową herbatę zalać wrzątkiem w proporcji 1,5 do 2 łyżeczki na 2-2,5dl.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Okres zaparzenia 8-10 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 13 kJ / 3 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.7 g |
z tego cukry: | 0.7 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

SITKO SZCZYPCE WIELKIE 65mm

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

SITKO BAMBUSOWE Z DWOMA UCHWYTAMI

NIERDZEWNE SITKO NA HERBATĘ
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GOJI-MALINA - owocowa herbata

OLŚNIEWAJĄCE MANGO - owocowa herbata

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
Przeglądaliście
