MIESZANKA ZIOŁOWA WYBAWCA STRESU – wellness herbata
Dziurawiec i jemioła, co jeszcze byście chcieli…Odpoczywajcie, biegajcie albo czytajcie. Pozbądźcie się stresu jak chcecie. Ale nie zapominajcie o gaszeniu pragnienia. Nasza mieszanka ziołowa uwalnia z napięcia i daje wyciszenie. Odpocznijcie na łonie przyrody.
Skład
Jemioła, Skórka fasoli, Liście brzozy, Cytrynowa trawa 10%, Liście pokrzywy, Dziurawiec, Liście miłorzębu japońskiego, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Lekki żółto-zielony napar daje poczuć, że ta herbata ostudzi żołądek i rozjaśni umysł. Mieszanka ziół pachnie świeżo, również smak jest orzeźwiający, z cytrynową nutą.
Wybawca stresu ma takie same skutki, kiedy pijemy go na gorąco lub zimno. Nie bójcie się po niego sięgnąć nawet w gorące lato!
Pochodzenie herbaty
Składniki do herbaty zakupiliśmy od naszych stałych dostawców z Unii Europejskiej. Certyfikaty i długoletnia współpraca gwarantują nam, że zyskujemy surowce najwyższej jakości, w 100% naturalne, bez zawartości szkodliwych dla zdrowia substancji. Owoce, zioła i przyprawy są z ekologicznego gospodarstwa, obrabia je bardzo ostrożnie, zwracając uwagę na zachowanie cennych właściwości.
Równie uważni jesteśmy przy wyborze aromatu. Aby uniknąć przede wszystkim fizycznego dyskomfortu jakim jest zgaga czy zakwaszenie organizmu, zawsze wybieramy aromaty czysto naturalne.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
100 °C | 5 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Wellness zalać wrzącą wodą w temp. 100 °C, w proporcjach 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- W przypadku przygotowania herbaty w czajniku, należy dodać jedną łyżeczkę więcej.
- Parzyć 5 min (pod przykryciem), następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?
12. 10.