YIN XIANG - zielona herbata
Zielona herbata nie traci na popularności. Dlatego mamy dla Ciebie specjalną nowość z Guangxi. Elegancki i świeży Yin Xiang nazwany na cześć księcia znanej dynastii Čching. Znany z niestrudzonej pracy dla dobra cesarza zapisał się do historii działaniami przeciwpowodziowymi. Herbaty z jego nazwiskiem będą nieustannie odświeżać i chronić ciebie przed odwodnieniem.
Skład
Zielona herbata YIN XIANG 100%Napar i smak herbaty
Piękna herbata daje piękny napar! Zielona Yin Xiang zmieni wodę w żółty kolor i otacza pokój świeżym aromatem przypominającym owoce. W smaku jest cierpka, bardzo pełna, z nutą brzoskwini.
Herbata ta również doskonale się nadaje do przygotowania ice herbaty.
Pochodzenie herbaty
Gunagxi jest dużą prowincją w południowych Chinach, w terenie górzystym, w pobliżu granicy z Wietnamem. Przeplata się tutaj wiele rzek i turyści przyjeżdżają tu także dla znanego wodospadu Detian, który rozdziela Chiny z Wietnamem. Guangxi ma klimat subtropikalny, lata są tutaj długie i gorące, a średnia roczna temperatura wynosi pomiędzy 17 a 23 ° C.
Zielona herbata jest przetwarzana przez miejscowych ludzi bardzo ostrożnie. W trakcie zbierania liści herbaty chińskiej (Camellia sinensis) do produkcji Yin Xiang gwarantuje się wysoki procent srebrnych pąków. Dostarczają one herbacie miękkości. Technologia produkcji obejmuje więdnięcie, parzenie (zatrzymanie enzymów utleniających) i ręczne skręcanie każdego listka herbaty. Rezultatem jest ciemno zielona herbata z niewielkimi pięknie skręconymi płatkami. Po zalaniu gorącą wodą w pełni się rozwinie. Piękny widok.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
70-80 °C | 2-3 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi od 2 do 3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?
15. 4.
12. 7.
17. 5.
26. 6.
18. 6.