WANILIOWA TRUSKAWKA - zielona herbata
Jeśli macie ochotę na truskawki zimą, to nie trzeba po nich, jak w bajce, posyłać Marysię. Zamiast wycieczki do dwunastu księżyców można zamówić herbatę. Pobudzi krwioobieg, otworzy umysł, przygotuje cię do nowych przygód. Ma ona zapach słodkich truskawek, przyjemnie kwiatowy i bardzo orzeźwiający. Sencha po prostu nie zawiedzie!
Skład
Herbata zielona Sencha, Truskawki 2%, Aromat waniliowy 2%, Nagietek, Słonecznik, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Waniliowa truskawka ma jasnożółty napar i silny owocowy zapach, który znajduje odzwierciedlenie w smaku. Jej podstawą jest, oczywiście, zielona herbata, Sencha, więc początkowe uczucie w ustach to przyjemna świeżość trawy łagodnie ściągająca i z odrobiną kwiatów. Na podniebieniu pozostaje dotyk truskawki.
Spróbuj tej herbaty także w wersji ice tea. Wystarczy zalać letnią herbatę do szklanki wypełnionej lodem 2/3 i otrzymasz doskonały napój latem.
Pochodzenie herbaty
Japonia słynie z produkcji zielonej herbaty - ponad 50% wszystkich eksportowanych towarów. Jest zatem jasne, że do jej przygotowania zwrócona jest szczególna uwaga miejscowych rolników. Sencha można znaleźć w prawie każdym japońskim gospodarstwie domowym. Krzewy chińskie herbaty (Camellia sinensis) są uprawiane na dużych plantacjach. Opieka całoroczna to praca firm rodzinnych i sztuki przetwarzania liści herbaty, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Zbiór odbywa się wcześnie rano i jest zwykle pracą miejscowych kobiet. Wyruszają między rzędami krzewów herbacianych z dużymi koszami na plecach. Bardzo delikatnie odłamują jeden lub co najwyżej dwa pierwsze liści na każdym pędzie. Są najlepsze i najbogatsze w cenne substancje i aromat. Nie później niż w ciągu 10-20 godzin po zbiorach, liście muszą być rozłożone i pozostawianie więdnięciu. Następnie są krótko, około dwadzieścia sekund, parzone zatrzymując w ten sposób fermentację. Ponadto liście są walcowane do kształtu igły i suszą się.
Truskawki, które są stosowane do tej herbaty pochodzą od naszego sprawdzonego dostawcy UE.
Są one przechowywane przez liofilizację, sposobem, który wykorzystuje amortyzator zamrażania i następnie suszenie próżniowe. Tak więc zachowane są właściwości sensoryczne surowców, tak, by nie straciły ani jednej witaminy czy minerału.
Do herbaty dodaliśmy także trochę naturalnego smaku, w celu wyrównania wszystkich smaków. Nigdy nie używamy syntetycznych substancji, dzięki czemu można mieć pewność, że nasze sypane herbaty nie otrzymują środków chemicznych szkodliwych dla zdrowia. Naturalny aromat nie zakwasza organizmu i nie powoduje zgagi lub alergii.
Przygotowanie zielonej herbaty mrożonej
- Zieloną herbatę zalać wrzącą wodą o temperaturze 70 -80 ° C, w proporcji od 3 łyżki na 0,5 litra.
- Większe ilości sypanej herbaty, ponieważ herbatę zmieszamy z lodem
- Czas zaparzania wynosi 3 minuty.
- Można dodać brązowy cukier.
- Przygotować naczynie o pojemności 1l. Pojemnik, uwaga, musi być odporny na wysoką temperaturę
- Wypełniamy do połowy pojemnik z kostkami lodu, a następnie natychmiast lejemy Ice Tea.
- Dekorujemy plasterkami cytryny.
- Taki sposób przygotowania herbaty pozwala zachować wszystkie substancje prozdrowotne.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
70-80 °C | 2-3 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zaparz wodą w temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po zagotowaniu wody), w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Herbata w imbryku - dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 2-3 minut (przykryty kubek), a następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?
Wartość energetyczna: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | <0,5 g |
z tego cukry: | <0,5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
24. 5.
20. 5.
21. 3.