ROOIBOS CZERWONA PASJA
Z pasji do sypanej herbaty powstały kuszące połączenia maliny, jeżyn, róż i słoneczników. W oparciu o rewelacyjny Rooibos pełnego afrykańskiego słońca powstał napój, który wypełnia duszę czystą radością i organizm napełnia nową energią. Fantastyczny zapach, delikatny smak i piękne zabarwienie naparu - kto mógłby się oprzeć? Polecamy na gorąco lub na zimno.
Skład
Rooibos 86%, Kawałki malin, Liście jeżyny, Płatki róży, Naturalny aromat, SłonecznikNapar i smak herbaty
Czarujący karmelowy napar herbaty zaprasza do skosztowania. Jego zapach jest wspaniały orzeźwiający, pełny, słodki z silnym akcentem grejpfruta i malinami. Po wypiciu rozpoznasz delikatną słodycz Rooibosu przyozdobionego soczystymi jagodami. Na podniebieniu pozostaje bardzo przyjemny dotyk cytrusów.
Szczególną zaletą tego czerwonawego łagodnie korzennego napoju jest to, że nie zawiera on ani kofeiny, ani garbnika, dlatego nadaje się do picia nawet przez dzieci, kobiety ciężarne i karmiące, czyli w skrócie dla wszystkich, którzy chcą poczuć się dobrze i wyglądać świetnie. Spróbuj Rooibos czerwoną pasję także jako mrożoną herbatę. Idealnie odświeży i zaoferuje nowe świeże smaki.
Pochodzenie herbaty
Rooibos - w dokładnym tłumaczeniu "czerwony krzew" jest rośliną pochodzącą z Afryki Południowej. Osiąga wysokość do 1,5 m. Uprawia się ją w Górach Cedar - w regionie o suchym lecie, ubogiej stepowej roślinności, piaszczystych glebach i porze deszczowej zimą. Plantacje są jednocześnie terenami naturalnej wegetacji tych krzewów, dlatego stosowanie jakichkolwiek nawozów sztucznych czy środków owadobójczych nie jest tu potrzebne. Dzięki temu herbata Rooibos jest całkowicie naturalna i nie zawiera żadnych dodatkowych związków chemicznych. Cieńkie jak igła listki czerwonego krzewu zbiera się latem, rozdrabnia, skrapia wodą i poddaje fermentacji, a następnie suszy na słońcu. Owoce (jeżyny i maliny) dowozimy od naszych zaufanych dostawców z UE. Składniki są konserwowane liofilizacją, czyli procesem technologicznym, w którym surowce najpierw są poddawane mrożeniu a następnie suszeniu pod obniżonym ciśnieniem. Dlatego owoce zachowują do 90 procent witamin oraz wygląd, kolor i smak jak świeże. Napar z takich owoców jest najsmaczniejszy i długo pachnie.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
100 °C | 8 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.
Potrzebujesz porady?
27. 6.
27. 6.