ASHWAGANDHA BIO - żeńszeń indyjski-proszek
Szczerze mówiąc - nie posmakuje Tobie ten sproszkowany proszek z korzenia ajurwedystycznych ziół. Jego entuzjastycznym konsumentem staniesz się, gdy poczujesz jego dobroczynny wpływ na swoje zdrowie. Ashwagandha przywraca siłę we wszystkich dziedzinach zdrowia, które można sobie wyobrazić.
Skład
Ashwagandha BIO 100%Smak zioła
Ashwagandha ma lekki, kremowy kolor i zapach. Proszek smakuje mocno gorzko.
Pochodzenie
Proszek ten ma fantastyczne efekty prozdrowotne. W medycynie ajurwedyjskiej jej korzeń był używany od ponad 3000 lat.
Zimozielone zioło wieloletnie rośnie w tropikalnych i subtropikalnych regionach Afryki, Azji i Europy. Nie potrzebuje wymagających gleb, więc można je znaleźć rosnące dziko na drogach lub w krzewach. Dorasta do 2 metrów, ma owłosione i sztywne gałęzie oraz owalne liście. Ashwagandha kwitnie żółto-zielono, owocem jest pomarańczowa jagoda pokryta kielichem. Nasiona można znaleźć w środku.
Ale to nie owoce czy liście stoją za dużym zainteresowaniem ziołem Asvaganda. Centrum zainteresowania uzdrowicieli i miłośników zdrowego stylu życia jest jego niepozorny korzeń. Zazwyczaj jest zbierany w ciągu 180 dni od posadzenia, w Indiach zazwyczaj na początku stycznia. Korzenie muszą być oddzielone od rośliny i wysuszone. Poinformowano, że z 1 ha gruntu można uzyskać 350-400 kg suchego korzenia Asvaganda.
Obszarami uprawy Asvagandy są Madhya Pradesh, Gujarat, Haryana, Maharashtra, Pendżab i inne rejony. Na rynkach lokalnych można go spotkać pod wieloma nazwami, takimi jak Ajgandha, Amukkara, Trittavu, Ghoda, Tilli, Goda Akan, Asun, Penner czy Vajigandha. Nazywamy go też indyjskim żeń-szeniem lub zimową czereśnią.
Proszek z korzenia Asvaganda nie powinien być stosowany u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Uważać na niego powinny też osoby z chorobami autoimmunologicznymi.
Wzór opakowania ziół
Mocne aluminiowe opakowanie z zamknięciem strunowym ZIP, które umożliwia wielokrotne otwierania i zamykanie. Najwyższej jakości opakowanie, które zachowuje charakter ziół. Zioła są w nim zawsze hermetycznie zamknięte, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami. Są one bardzo podatne na te trzy czynniki mające znaczący wpływ na ostateczną jakość samych ziół oraz przygotowanego z nich naparu.
Sposób przygotowania
Wymieszać małą łyżeczkę proszku w niewielkiej ilości wody, aby zrobić kaszkę.
Kaszkę można rozcieńczyć wodą lub sokiem.
Ashwagandha może być gotowana w mleku i aromatyzowana miodem.
Zalecane dawkowanie: 5 gramów proszku raz dziennie.
Potrzebujesz porady?
7. 6.