

WIETNAM RAINFOREST SENCHA TAM DUONG - zielona herbata
Jak inaczej niż oszałamiająco może smakować herbata rosnąca na dachu Indochin? Wynika to z połączenia zapierającego dech w piersiach środowiska, tradycyjnych japońskich metod i bogatego doświadczenia wietnamskich hodowców. Rainforest Sencha z obszaru Tam Duong to dokładnie ta herbata, która w każdej filiżance może przynieść spokój a jednocześnie siłę.
Skład
Wietnam Rainforest Sencha 100%Napar i smak herbaty
Możecie się cieszyć na żółty napar z miodowym blaskiem i długotrwałym miękkim i świeżym smakiem.
Pochodzenie herbaty
Region Tam Duong to raj dla podróżujących. Oferuje malownicze doliny, dzikie wodospady i widoki na pokryte mgłą góry Hoang Lien Son. Pomiędzy szczytami wznosi się majestatycznie najwyższa góra Wietnamu a nawet całych Indochin - Fan Si Pan. Stąd pochodzi nasza sencha Rainforest.
Tutaj, na imponującej wysokości, która czasami osiąga 1200 metrów nad poziomem morza, znajdują się plantacje herbaty. Czysta woda, która przepływa przez całe terytorium, zapewnia wystarczającą ilość wilgoci, a okoliczne lasy zapewniają zapasy składników odżywczych w glebie. To sprawia, że rośliny herbaciane mają idealne warunki do wzrostu. A ich hodowcy w pełni to wykorzystują.
Mieszkańcy żyją głównie w starożytnych osadach górskich, w których wszystkie tradycje są uważnie przestrzegane. A ponieważ ich starożytni przodkowie często przybywali tu z Chin i Japonii, dbają o herbaty. Nie jest zatem zaskoczeniem, że wyhodowane liście są pełne smaku, o słodkim zapachu i koloru ciemnozielonego.
Sencha z lasu deszczowego jest przetwarzana zgodnie z japońską metodą na parze. Dzięki szybkiemu, ale łagodnemu zatrzymaniu utleniania, liście zachowują intensywny odcień i zachowują swój specyficzny smak i aromat. Następnie są ręcznie kształtowane w nieregularne luźno igły i powoli suszone.
Dzięki specyficznemu środowisku Rainforest sencha pomimo inspiracji z Japonii jest absolutnie wyjątkowa. Z każdym łykiem poczujecie niewątpliwy urok górskich źródeł, a typowy dla sencha nieco lekko ściągający smak opóźnia się na korzyść przyjemnej świeżości.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Zielona herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C (ok. 2 minuty po zagotowaniu wody) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi od 2 do 3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

Japan Sencha Makato - zielona herbata

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zielona herbata
