

SŁODKIE MUŚNIĘCIE BIO - Herbata owocowa
Czy lubicie być głaskanymi? Może przez mamusię, może przez dzieci … Zobaczcie,
jak może pogłaskać przyroda. Przygotowaliśmy specjalną herbatę owocową, która
uraduje wszystkie Wasze zmysły. Jeszcze przed zaparzeniem dużych kawałków
jabłek, bananów, kokosu i innych łakoci, nacieszcie wzrok wyglądem tej
kolorowej fontanny. Nacieszcie się zapachem, weźcie herbatę w dłoń. Później
wsypcie do dzbanka i zanurzcie się w odgłosach spadających kawałków.
Przygotujcie napój i skosztujcie. Słodko Was pogłaszcze.
Skład
Jabłko, Cytrynowa trawa, Chipsy kokosowe, Banan, Naturalny aromat, Brzoskwinia, Płatki róży, NagietekNapar i smak herbaty
Napar herbaty owocowej Słodkie muśnięcie BIO ma żółtozłoty kolor i wyraźny
owocowy zapach. Wyczuwalne są w niej rozgrzewające tony kokosu i rumu. W smaku zaintrygują Was słodki ananas, soczyste brzoskwinie i łagodne banany. Tak
dobrana kompozycja herbaty owocowej uwalnia harmonię, słodkość a na końcu
przyjemny rumowy posmak.
Pochodzenie herbaty
Składniki sypanej herbaty owocowej Słodkie muśnięcie sprowadziliśmy od
sprawdzonych europejskich dostawców. Wszystkie są jakości BIO – były hodowane w
systemie rolnictwa ekologicznego. Dzięki temu, że plantatorzy nawozili glebę
naturalnymi środkami a do zwalczania szkodników nie używali pestycydów ani
herbicydów, owoce i zioła absolutnie nie szkodzą zdrowiu. Wręcz przeciwnie,
biorąc pod uwagę potrzebę uzupełniania płynów w organizmie, dostarczają cennych
przeciwutleniaczy, witamin i minerałów w najbardziej naturalnej postaci.
Największy wpływ na smak tej herbaty mają jabłka. Na ich przyjemnej słodko-
kwaśności opiera się wiele owocowych napojów. Bardzo dobrze komponuje się z
innymi smakami, w przypadku Słodkiego muśnięcia z kokosem, bananami i
brzoskwiniami.
Jabłka jako owoce jabłoni zna prawie każde dziecko. Jako istotny element
codziennej diety może dostarczyć wielu cennych składników. Istotnym jest również
fakt, że kto zjada jabłka regularnie przez długi okres, tego skóra i włosy mają
ich zapach. Aromatyczne substancje zawarte w jabłkach nie rozkładają się w
organizmie ludzkim. Podobnie przyjemny i popularny zapach mają także orzechy
kokosowe. Ich wysuszony miąższ nazywa się koprą i doskonale sprawdza się w
kuchni, jak i w przemyśle kosmetycznym. Banany znajdują się w centrum uwagi
zarówno zwykłych konsumentów, jak i naukowców. Są trzecią rośliną na świecie (po
ryżu i kukurydzy), w przypadku której odkryto cały jej genom. O tym, jaką
popularność mają te owoce, świadczy 12 milionów ton sprzedanych bananów w 2002
roku na całym świecie. Jaki owoc nazywano majowym kwiatem, madlenką lub perskim jabłkiem, o tym wie dziś mało kto. Tym niemniej brzoskwinie są ciągle integralną częścią naszego jadłospisu. I nie tylko do tego - okrągłe, pokryte delikatnym puszkiem, soczyste owoce ze względu na ich zapach są również wykorzystywane do produkcji kosmetyków.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temp.100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Okres ekstrakcji 3-5 minut (pod przykryciem), a następnie scedzić.

























Potrzebujesz porady?

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

OWOCOWA PAPAJA Z MORINGĄ ( BIO ) - owocowa herbata
