

Słodka beza - herbata owocowa
Pocałunek jest tym słodszy, im bardziej ukochana jest osoba, która go daje. Jeśli nie macie takiej w pobliżu, albo jesteście ciekawi jak może smakować herbaciany pocałunek, zafundujcie sobie Słodką Bezę. Odurzy Was, gdy tylko zbliżycie do niej nos. Pachnie słodko jak pudełko cukierków, smakuje miękko, owocowo i cynamonowo. Dajcie się skusić na mały grzech!
Skład
Prażone kawałki jabłka, Kawałki białego jabłka, Kawałki ananasa (ananas, cukier, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy), Marshmallows, Kawałki gruszki, Kawałki cejlońskiego cynamonu, Naturalny aromat, Płatki białego bławatkaNapar i smak herbaty
Herbata owocowa Słodka Beza oczaruje Was od razu po otwarciu torebki. Cudownemu, słodkiemu "cukierkowemu" aromatowi towarzyszy lekki cynamonowy posmak. Smak również Was nie zawiedzie - rozpoznacie ulubione piankowe słodycze, dojrzałe gruszki i oczywiście wspomniany cynamon. Herbata ma jasny kolor i można ją pić od rana do wieczora, od wiosny do zimy.
Pochodzenie herbaty
Skąd wzięła się ta cudowna kompozycja smaków i aromatów? To efekt starannie wyselekcjonowanych, zebranych i przetworzonych owoców z kilku europejskich ogrodów. Nasi dostawcy z czułością dbają o swoje produkty, dlatego możecie mieć pewność, że w Herbacie Słodka Beza znajdziecie tylko duże kawałki wyłącznie przetworzonych owoców i przypraw.
Jabłka odgrywają dużą rolę w sukcesie Słodkiej Bezy. Może się Wam wydawać, że o jabłkach wiecie wszystko, ale możemy Was czymś zaskoczyć. Nie ma potrzeby opisywać, jak wygląda jabłoń. To, że jest to drzewo liściaste jest powszechnie znane. Co może być zaskoczeniem, to fakt, że ludzie uprawiali jabłonie od czasów starożytnej Grecji i co roku składali jabłka w ofierze bogu Bachusowi. Starożytni Rzymianie zaczęli szczepić jabłonie, tworząc szlachetne odmiany. Podobno powstało dokładnie 17 odmian, które stopniowo zastępowały oryginalne drzewa. Jabłoń prawdopodobnie dotarła do Europy po inwazji rzymskiej, około 84 roku n.e. Obecnie na świecie opisano około 35 000 odmian jabłoni, a roczne zbiory popularnych owoców sięgają 50 milionów ton. Najwięcej jabłek spożywają Holendrzy, Austriacy i Węgrzy.
Jabłka są źródłem cennych substancji, zawierają wapń, żelazo, fosfor, magnez, ale także pektyny i szereg enzymów. Jabłka najlepiej jeść świeże, są również wykorzystywane do produkcji soków i alkoholi, można je również suszyć lub konserwować.
Gruszki są nieco mniej poszukiwane; starożytni Rzymianie i Grecy uważali je za niezbyt dobre, a reputacji gruszek nie naprawiła skłonność do różnych chorób, które zniszczyły niejeden sad. Na szczęście uprawa gruszek z powodzeniem przyjęła się w ramach rozwoju sadownictwa i dziś do wyboru jest 2 500 odmian. Owoce gruszy, czyli gruszka, zawierają witaminę A, witaminę B, witaminę C i witaminę E, żelazo, potas i cynk. Zawierają również błonnik, garbniki i flawonoidy. Podobnie jak jabłka, gruszki są świetne na świeżo, ale można je zakonserwować, zrobić z nich dżemy lub konfitury, albo zrobić z nich spirytus.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Herbatę owocową zalać wodą o temperaturze 100 ̊C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
2. Aby przygotować herbatę w czajniczku, dodaj 1 dodatkową łyżeczkę.
3. Czas naparu to 8-10 minut (filiżanka przykryta), następnie przecedzić.




















Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 9 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.5 g |
z tego cukry: | 0.5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

WANILIOWA ŚLIWKA - owocowa herbata

OLŚNIEWAJĄCE MANGO - owocowa herbata
