

ŚLIWKI W CYNAMONIE - owocowa herbata
Słodkie śliwki były znane i cenione już w starożytności, jako środek dla regulowania trawienia. I dlatego nie dziwi fakt, że śliwka jest używana do produkcji herbat. Posypana rooibosem i cynamonem dopełnia swym zapachem pyszną herbatę. Herbata ta idealnie nadaje się na chłodniejsze jesiennozimowe wieczory. Nie zawiera teiny. W skrócie, idealna herbata.
Skład
Kawałki jabłka, Kwiat hibiskusa, Rodzynki, Rooibos, Skórka z pąków dzikiej róży, Cynamon 5%, Naturalny aromat, Kawałki śliwek 4%Napar i smak herbaty
Oszałamiająco żółtopomarańczowy napar nie tylko swym wyglądem, zapachem i smakiem będzie powodem do radości. Nie może być inny niż pełen śliwek, cynamonu i rodzynek Słodka herbata śliwka w cynamonie nie wymaga żadnych przypraw poprawiających smak. Dla podkreślenia smaku można dodać do herbaty plasterek cytryny lub kroplę nalewki.
Pochodzenie herbaty
Pochodzenia sypanej herbaty Śliwka w cynamonie należy szukać w kilku miejscach. Jej główne składniki są to rooibos i śliwki. Pierwszy z nich rośnie w Republice Południowej Afryki, drugi w Europie Środkowej. Rooibos, znany również jako Redbush tea jest produkowany z liści i gałązek krzewu dziko rosnącego w okolicy Kapsztadu. Sama roślina może osiągać od 1 m aż 1,5 m wysokości. Nie lubi zanieczyszczeń przemysłowych i wymaga bardzo specyficznych warunków przyrodniczych. Zbierane są liście, łodyżki i małe gałązki, które po okresie suszenia tnie się na dwie lub trzy milimetrowe kawałeczki i poddaje delikatnej fermentacji. Suszy się bezpośrednio na słońcu. Śliwa (Prunus L.) – rodzaj krzewów i drzew z rodziny różowatych. Rozpowszechniona jest na całym świecie. Ich kształt jest jajowaty lub wrzecionowaty. Skórka jest brązowo granatowa a w pełni dojrzałości granatowa. Miąższ jest soczysty, bardzo smaczny i wspaniale pachnie. Dla przygotowania sypanej herbaty zastosowano liofilizacje, czyli proces suszenia owoców w niskiej temperaturze. Zachowuje się dzięki temu wiele cennych witamin oraz naturalny smak i zapach owoców.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1,5- 2 łyżeczki na 200-250 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 - 10 minutach (przykryć) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

SITKO SZCZYPCE WIELKIE 65mm

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

SITKO BAMBUSOWE Z DWOMA UCHWYTAMI

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

LEŚNE OWOCE - owocowa herbata

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
