

MOTYWUJĄCY KOENZYM Q10 - owocowa herbata
Czy wiesz, że w latach 70. ubiegłego wieku był udzielona nagroda Nobla za badania nad koenzymem Q10? Jego korzystny wpływ na cały nasz organizm jest niesamowity – jest dobry dla naszego serca, mózgu, działa w cudowny sposób w walce z wiekiem i jest silnym przeciwutleniaczem. A gdy jego moc uzupełni się starannie wyselekcjonowanymi kawałkami jabłka, dyni, truskawkami, malinami i suszoną trawą cytrynową, powstanie napój, który nie tylko wzmacnia nasze zdrowie, ale także jest cudownie smaczny.
Skład
Kawałki dyni, Jabłko, Truskawki, Cytrynowa trawa, Koenzym Q10 1%, Vitamina C, Naturalny aromatSmak herbaty
Jasnożółty napar pachnie przyjemnie owocowo. W smaku rozpoznasz większość składników - kwaśną trawę cytrynową, słodkie jabłka i truskawki. Smak jest zrównoważony, lekki.
Możesz przygotować tę herbatę jako gorący napój, ale smakuje również dobrze jako mrożona herbata.
Pochodzenie herbaty
Pochodzenia składników herbaty owocowej Motywacja koenzym Q10 należy szukać w ogrodach europejskich. Wszystkie składniki zostały zebrane w czasie ich najwyższej dojrzałości. Duże kawałki truskawek, jabłek i dyń zostały zachowane dzięki tzw. liofilizacji. Dzięki tej unikalnej metody konserwacji owoce zachowują maksymalne korzyści zdrowotne, naturalny smak i kolor. Liofilizacja jest bardzo delikatnym procesem, bardzo ważnym dla producentów, którzy dbają o wysoką jakość. Zwykle w ten sposób przetwarzane są produkty kontrolowanego rolnictwa, jak to ma miejsce w przypadku herbaty Motywujący koenzym Q10.
Dynia to popularna nazwa dla Cucurbita pepo. Jej domem są kraje Europy Środkowej. Jest jedną z najstarszych roślin w historii. Sama roślina nie jest interesująca, ponieważ jest to krzew o dużych żółtych kwiatach, ale produkuje jagody o interesujących wymiarach, kształtach, kolorach i cechach. Najczęściej dynie są używane w kuchni do przygotowywania zup, ciast, sałatek itd.
Jabłko to owoc jabłoni, czyli jednego z najpopularniejszych drzew środkowoeuropejskich, które osiąga wysokość do 15 metrów, kwitnie różowymi kwiatami i wytwarza czerwony, żółty lub zielony owoc. Ich słodki miąższ jest spożywany na surowo, ale można je również przetwarzać na kompoty, dżemy i napoje alkoholowe.
Truskawki (Fragaria) są również dobrze znane miejscowym ogrodnikom. Byliny z liśćmi puzoni rozmnażają się długimi kłączami, kwitną w kolorze białym lub żółtym i produkują soczyste czerwone truskawki. Co ciekawe, rodzaj truskawki obejmuje około 20 gatunków, z których niektóre można znaleźć w Ameryce Południowej.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1,5-2 łyżeczki na 200-250 ml wody.
- Do herbaty w imbirku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 8-10 min (pod przykryciem) następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

5. 5.
23. 1.
30. 4.
23. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

SITKO SZCZYPCE WIELKIE 65mm

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

SITKO BAMBUSOWE Z DWOMA UCHWYTAMI

NIERDZEWNE SITKO NA HERBATĘ

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

GOJI-MALINA - owocowa herbata
