

MORINGA Z MIĘTĄ - zielona herbata
Obie są delikatne, obie pomagają. Tak, aby nie było im smutno, przysypaliśmy do nich liść zielonej herbaty i kwiaty chabru bławatki. Moringa z miętą drżą z rozkoszy. Kiedy zalejecie je gorącą wodą tą przyjemnością z radością się z podzielą. Herbatę z delikatnie miętowym smakiem i przyjemnym ziołowym zapachem można popijać przez cały dzień. Posiada wszechstronne działania. Doda ci energii, nieznacznie odpręży. Dopełni przeciwutleniacze, ucieszy twój żołądek ...
Skład
Herbata zielona, Mięta pieprzna 15%, Liście Moringa 15%, Liście mięty 5%, Kwiaty bławatka, SłonecznikNapar i smak herbaty
Moringa Zielona herbata z miętą daje blado żółto-zielony napar z ziołowym aromatem. Smak jest harmonijny, naturalny, lekko pieprzny.
Pochodzenie herbaty
Składniki, z których namieszaliśmy zieloną herbatę Moringa z miętą, pochodzą od naszych sprawdzonych dostawców europejskich. Są one zaopatrzone w certyfikaty jakości i były uprawiane bez użycia przemysłowo produkowanych nawozów. Suszenie odbyło się w ściśle określonych warunkach, tak, by w herbacie i ziołach zostało zachowane najwięcej dla zdrowia korzystnych substancji i nie zostały one pozbawione naturalnego smaku, aromatu i koloru.
Podstawowym składnikiem tej herbaty jest Moringa, dokładnie liści drzewa o nazwie Moringa olejodajna (Moringa oleifera). Występuje ona w Afryce, Indii, Arabii i na Madagaskarze. Drzewo jest interesujące – należy do tzw uniwersalnych roślin. Jego liście są zbierane do celów leczniczych, ale ludzie w Afryce i Indii dodają je także do żywności. Jadalne są również kwiaty i owoce, korzenie mogą być używane nawet jako substytut chrzanu. Z kory Moringi produkowane są liny, gałęziami nie pogardzą wielbłądy. Same liście polecane są przez miejscowych uzdrowicieli w zwalczaniu wielu dolegliwości. Są one bogate w przeciwutleniacze, witaminę C, potas i wapń.
Mięta pieprzowa (Mentha piperita) jest w przeciwieństwie od moringi w każdym domu w Europie. Ta roślina wieloletnia posiada dużą zawartość mentolu, który między innymi, przyczynia się do poprawy funkcjonowania przewodu pokarmowego. Mięta rośnie do 50-80 cm, kwitnie fioletowo, kwiaty i liście zbiera się dwa razy w roku. Jest to jedna z najstarszych roślin leczniczych. W Czechach zdobyła pseudonim „balzam“ lub wiatrówka czy wiatrowa przyprawa. Używana jest do przygotowania herbaty, środek do płukania gardła, syropów, likierów, nalewek, olejów, a nawet sosów.
Nasza mieszanka zawiera także zieloną herbatę. Dlatego dobrze jest pamiętać, że zawiera pobudzającą teinę, choć w niewielkich ilościach.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
- Wsypać 1-2 łyżeczki do kubka, zalać wodą w temperaturze 80-90 ⁰C.
- Zaparzać przez 3 minuty pod przykryciem kubka.
- Odcedzić i pić kilka razy dziennie.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 4 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.1 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.1 g |
z tego cukry: | 0.1 g |
Białka: | 0.1 g |
Sól: | 0.01 g |
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SZCZĘŚLIWY BUDDA - zielona herbata

AJURWEDYJSKA HERBATA – ZIOŁA DLA PANÓW
