

Moringa z mango BIO - herbatka ziołowa
Moringa jest jednym z ziół pełnych niezbędnych aminokwasów i ważnych antyoksydantów. Dodaliśmy kawałki mango, jabłka, ananasa i marchewki, aby stworzyć herbatę o wspaniałym smaku i korzyściach. Nie zawiera teiny, więc przydaje się w tych chwilach, kiedy trzeba się wyciszyć i być może przygotować do snu. Do tego wszystkie składniki są ekologiczne!
Skład
Kawałki jabłka BIO, , Kawałki mango BIO 5%, Liście Moringa BIO 17%, Kawałki ananasa BIO, , Organiczny, naturalny aromat, Płatki róż BIONapar i smak herbaty
Herbata ziołowa Moringa z mango BIO smakuje słodko i pięknie owocowo. Ponieważ moringa ma naturalny, ziołowy smak, dobrze łączy się z owocami - słodkimi jabłkami i marchewkami, egzotycznym mango i kwaśnym ananasem. Powstała kompozycja jest harmonijna, ani gorzka, ani cierpka. Herbata pachnie owocowo, jej kolor można określić jako żółty do żółto-zielonego.
Pochodzenie herbaty
Jeśli zastanawiacie się nad pochodzeniem moringi, koniecznie poszukajcie jej u południowych podnóży Himalajów. Moringa oleifera jest drzewem liściastym o wysokości około 12 metrów z biało-szarą korą i trójzębnymi liśćmi. Kwitnie niepozornymi żółto-białymi kwiatami i wytwarza kapsułki z ciemnobrązowymi nasionami. Moringa jest często określana jako superfood, zwłaszcza jej liście są uznawane za źródło cennych substancji i wykorzystywane w mieszankach ziołowych. Są źródłem witamin z grupy B, witaminy C, witaminy K i beta-karotenu, zawierają także wapń, potas i żelazo. Nie bez zainteresowania jest fakt, że np. beta-karotenu jest w suszonych liściach moringi 10 razy więcej niż w marchwi, a wapnia 17 razy więcej niż w mleku.
Jest to jednak drzewo o niezwykle szerokim zastosowaniu. Oprócz liści wykorzystuje się również nasiona (do sosów lub oleju), całe strąki (jako warzywo w kuchni) oraz korzenie (jako przyprawa). Moringa jest naprawdę wszechstronnym drzewem, zwłaszcza w krajach rozwijających się, przyczyniającym się do poprawy stanu odżywienia ludności, a jednocześnie wykorzystywanym jako pasza dla zwierząt gospodarskich. Godna uwagi jest również zdolność oleju z moringi do pochłaniania niepożądanych substancji z zanieczyszczonej wody czy właściwości liści, które pozwalają na wykorzystanie ich po namoczeniu jako naturalnego mydła.
Dodajmy, że moringa w tej herbacie jest oznaczona jako BIO, więc pochodzi z upraw ekologicznych, a przy jej uprawie nie stosowano nawozów sztucznych produkowanych przemysłowo. Takie samo podejście zastosowali rolnicy z mango, które jest drugim podstawowym składnikiem tej herbaty. Owoce tropikalnego drzewa mango są szczególnie popularne w Azji, gdzie drzewa mango uprawiane są od czasów starożytnych. Zawiera witaminę A, witaminę C, beta-karoten i potas.
Mango jest wykorzystywane w wielu kuchniach, marynowane, gotowane, robione na soki, sosy i pasty, w niektórych miejscach suszone, a w innych pieczone. Największymi producentami mango są Indie, Indonezja i Chiny.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. herbatę ziołową zalać wrzątkiem o temperaturze 100°C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
2. Aby zaparzyć herbatę w czajniczku, dodać dodatkowo 1 łyżeczkę.
3. Parzyć przez 5 minut (filiżanka pod przykryciem), następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
