

MORINGA MIESZANKA Z WERBENĄ I CYTRYNĄ – ziołowa herbata
Znacie „Cudowne drzewo“? A może „Drzewo długowieczności“? Takie przydomki zyskała Moringa, indyjskie drzewo o wielokrotnej przydatności. Jej liście, owoce, kwiaty i korzenie zawierają niezwykle cenne naturalne składniki, które leczą, wzmacniają i chronią całe ciało. Jej kora służy do wytwarzania mat i silnych lin. Moringę musicie poznać!
Skład
Cytrynowa trawa 27%, Kandyzowane mango, Liście Moringa 20%, Werbena 9%, Kwiaty rumianku, Kawałki pomarańczy, Naturalny aromat, Kawałki gruszki, SłonecznikNapar i smak herbaty
„Moringa – mieszanka z werbeną i cytryną“ ma jasnożółty napar i wyraźny, świeży zapach. W smaku dominują pomarańcza, mango, cytryna i figa. Aromat jest wyważony, pełny i bardzo przyjemny.
Pochodzenie herbaty
Podstawowym „budulcem“ tej herbaty sypanej jest moringa olejodajna (Moringa oleifera), która jest drzewem naturalnie rosnącym w Indiach. Dzięki doskonałym właściwościom i dobrej zdolności do adaptacji hoduje się ją również w Arabii, Afryce i na Madagaskarze. W naturze moringa osiąga wysokość 12 metrów, ale na plantacjach drzewa te są hodowane jakie niższe po to, by zachować łatwy dostęp do jej liści, kwiatów i owoców. Zaraz po bambusie jest drugą najszybciej rosnącą rośliną na świecie – rocznie do 3 metrów.
Moringa jest źródłem wielu korzystnych dla zdrowia substancji, ma wysoką wartość odżywczą i cała nadaje się do użytku. Mówi się o niej „super-pożywienie” i jest uważana za roślinę przyszłości.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą o temperaturze 100 °C, w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- W przypadku przygotowywania herbaty w dzbanku, należy dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas zaparzania 5 minut (przykryta filiżanka), następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 10 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.6 g |
z tego cukry: | 0.6 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

SITKO SZCZYPCE MAŁE 45 mm

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MIESZANKA ZIOŁOWA ZŁOTA MORINGA (NATURALNA)

GRANAT I MORINGA - ziołowa herbata
