

MŁODY ZIELONY JĘCZMIEŃ W PROSZKU
Jesteście młodzi i pełni zapału? Bądźcie nimi zawsze - podajcie swojemu organizmowi przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Można to zrobić dwiema łyżeczkami młodego jęczmienia dziennie. Dalsza tzw. super żywność, oczywiście, nie jest gwarancją długowieczności. Pomoże jednak odnowić naturalne procesy w organizmie. Mielony młody jęczmień z naszej Manuteki jest czystym produktem naturalnym. Bez wzmacniających barwników lub wypełniaczy.
Skład
Jęczmień 100%Napar i smak jęczmienia
Mielony młody jęczmień ma jasnozielony kolor. Smakuje ziołowo, lekko słodko, nie jest gorzki czy ściągający. Jednak jego smak jest specyficzny. Stosuje się go bezpośrednio do napojów lub żywności. Ponieważ chodzi o rzeczywiście zmielone liści a nie ekstrakt, całkowicie się nie rozpuszcza.
Pochodzenie jęczmienia
Ponieważ jęczmień (Hordeum) należy do tradycyjnej uprawy w Europie, wybieramy do jego dowozu również europejskich specjalistów. Wykorzystanie jęczmienia znane już było w czasach prehistorycznych w Afryce i Azji. Stamtąd prawdopodobnie przed 5 tysięcy lat dostał się jęczmień do nas.
Rodzaj zbóż z rodziny wiechlinowatych. W zależności od podziału wyróżnia się od 20 do 25 gatunków tego rodzaju traw jednorocznych lub trwałych i jeden typowy - jęczmień (Hordeum vulgare). Posiada kłos, owocem jest ziarniak okryty plewkami.
Jęczmień był jednym z pierwszych udomowionych roślin. Najwcześniejsze dowody o jego uprawie sięgają do okresu 8500 lat przed naszą erą. Myśliwi i zbieracze w okresie paleolitu, sami celowo go zasiewali. Najstarsze osady, gdzie się go siało, znajdują się w północnej Syrii, Iranu i Jordanii. Później, jęczmień był używany jako waluta, przypisywano mu znaczenie religijne lub rytualne, w starożytnej Grecji należał do specjalnej żywności gladiatorów.
Ale wracając do młodego jęczmienia. Jest to nic innego niż plon z upraw wczesnych. W zielonych liściach jęczmienia zostały odkryte substancje z istotnie pozytywnym wpływem na zdrowie człowieka. Tzw. zielone żywności lub superfood, gdzie młody jęczmień, wraz z spiruliną, chlorellą i młodą pszenicą są oznaczane, zawierają ważne składniki odżywcze potrzebne do prawidłowego funkcjonowania wszystkich narządów. I dlatego, że młody jęczmień jednocześnie ma przyjemny smak i nie trzeba go spożywać w dużych ilościach, stał się w ostatnich latach, dosłownie bestsellerem.
W większości przypadków, zielony (młody) jęczmień sprzedawany jest w postaci wyciągów, bądź tabletek. Często takie produkty bywają wzbogacone mnóstwo innymi substancjami, które nadają mu smak, kolor i kształt.
Mielony młody jęczmień z naszej oferty nie zawiera żadnych dodatków. Jest to czysty produkt naturalny, wynikający z zmielenia roślin jęczmienia, uprawianego na ściśle określonych warunkach, bez pestycydów. W napojach nie rozpuści się, z drugiej strony, gdy go spożywacie możecie być pewni, że otrzymujecie w stu procentach naturalne składniki.
Wzór opakowania ziół
Mocne aluminiowe opakowanie z zamknięciem strunowym ZIP, które umożliwia wielokrotne otwierania i zamykanie. Najwyższej jakości opakowanie, które zachowuje charakter ziół. Zioła są w nim zawsze hermetycznie zamknięte, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami. Są one bardzo podatne na te trzy czynniki mające znaczący wpływ na ostateczną jakość samych ziół oraz przygotowanego z nich naparu.
Sposób przygotowania
- Włożyć łyżeczkę zielonego jęczmienia do napojów o temperaturze pokojowej (sok, woda, soki owocowe), wymieszać.
- Używać 2-3 razy dziennie.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 1262 kJ/302 kcal |
Tłuszcze: | 6,4 g |
z tego nasycone: | 3,3 g |
Sacharydy: | 12,2 g |
z tego cukry: | 3,3 g |
Białka: | 26,6 g |
Sól: | 1,4 g |
Błonnik: | 39,3 g |
22. 8.
19. 7.
7. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SPIRULINA PROSZEK - zioło

CHLORELLA BIO – proszek
