MIESZANKA ZIOŁOWA ZŁOTY BAMBUS (NATURALNA)
Tego właśnie chcecie! Przedstawiamy wam pachnącą nowość, która po prostu nigdy się nie znudzi! Mieszankę ziołową „Złoty bambus“ stworzyliśmy dla tych wszystkich, którzy piją herbatę od rana do wieczora. Nie zawiera kofeiny, ale ma za to wiele witamin i przeciwutleniaczy. Zaparzcie ją sobie, żonie, dzieciom albo babci... Będzie im smakować.
Paczkomat | Dostarczymy do 26. 2. 2019 | 10,0 zł |
---|---|---|
DPD | Dostarczymy do 26. 2. 2019 | 11,0 zł |




Skład
Kandyzowany ananas, Kandyzowana papaja, Kandyzowane mango, Banan, Liście bambusa 46%, Cytrynowa trawa, Kwiaty malwy, Liście truskawki, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
„Złoty bambus“ ma jasno-żółtozielony napar o harmonijnym owocowym aromacie. W smaku można wyczuć orzeźwiającą cytrynę i egzotyczne liczi, natomiast po głębszej degustacji czuć ananas i słodkiego banana.
Warto tę herbatę sypaną przygotować w lecie jako herbatę mrożoną. Wystarczy wypełnić wysoką szklankę w 2/3 kostkami lodu i zalać ciepłym napojem. Oto zdrowe orzeźwienie!
Pochodzenie herbaty
Aby przygotować tę słodycz, musieliśmy się udać do naszego europejskiego dostawcy owoców i ziół, a także wybrać się w podróż do Azji Południowo-Wschodniej. Stamtąd sprowadzamy wysokiej jakości liście naturalnego bambusu (Folium indocalamus tessellatus), który sprawia, że herbata jest delikatna i wyjątkowo korzystna dla zdrowia. Bambus to wiecznie zielona trawa, osiągająca niebotyczną wysokość. W sprzyjających warunkach osiąga nawet 30 metrów, w tempie od 0,8 do 1,6 metra dziennie. Na świecie istnieje około tysiąca rodzajów bambusu, które są rozpowszechnione na większości kontynentach. Są one używane nie tylko w przemyśle farmaceutycznym – bambus jest doskonałym materiałem budowlanym. Służy też do produkcji papieru i celulozy, ma zastosowanie w produkcji mebli, jest również stosowany jako tradycyjny element orientalnych ogrodów. Kiedy bambus jest zbierany do produkcji herbat, używa się tylko najmłodszych liści. Przetwarzanie jest bardzo oszczędne, suszy się tylko liście. Zachowują wtedy wszystkie wartościowe substancje.
Owoce kupujemy u sprawdzonego dostawcy. Są to wielkie kawałki dojrzałych owoców konserwowane metodą liofilizacji, czyli suszenia przez mróz. Takie owoce wyglądają, smakują i pachną jak świeże, a dzięki liofilizacji zachowują aż 90 % wszystkich witamin.
Aromat wybierany przez nas jest tylko i wyłącznie naturalny. Nie powoduje zgagi ani zakwaszenia organizmu.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
![]() |
![]() |
![]() |
Sposób przygotowania
Herbatę bambusową nasypać w proporcji 1 łyżeczka herbaty na 1,5-2 dl. W przypadku przygotowywania herbaty w dzbanku, należy dodać 1 łyżeczkę więcej.
Herbatę zalać wodą o temperaturze 90 °C.
Czas zaparzania - 5 minut (przykryta filiżanka), następnie przecedzić.

























Wartość energetyczna: | 10 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.7 g |
z tego cukry: | 0.7 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - CHIŃSKI MOTYW

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MASSALA CHAI - czarna herbata

ZIELONY ROOIBOS GOJI (KOLCOWÓJ CHIŃSKI)
