

MIESZANKA ZIOŁOWA MORINGA ZIMOWY LAS
O czym człowiek marzy, który z zimna nie czuje już palców a jego twarz jest czerwona? O gorącej, aromatycznej herbacie! Warto spróbować naszego wspaniałego i zdrowego specjału – liście moringi ochronią przed potencjalnym przeziębieniem, cynamon rozgrzeje całe ciało a hibiskus wzmocni odporność. Kto ma w szafce „Moringę – Zimowy las“, tego zima nie zaskoczy!
Skład
Kwiat hibiskusa, Liście Moringa 20%, Kawałki jabłka 15%, Cytrynowa trawa, Kawałki pomarańczy, Naturalny aromat, Skórka z dzikiej róży, Cynamon 4%, Czarny bez, Prażone migdały (migdały, cukier) 2%, Płatki różyNapar i smak herbaty
Napar z liści moringi jest popularny ze względu na wyjątkowo delikatny, malinowo trawiasty smak. Ma dobry wpływ na zdrowie i wspaniale orzeźwiający smak. Mieszanka ziołowa „Moringa – Zimowy las“ ma po zalaniu jasnoczerwoną barwę i bardzo łagodny zapach. Podczas próbowania można wyczuć świeżą kwaskowatość hibiskusa i słodycz jabłek, a to wszystko podkreślone cytrynowym akcentem. Delikatna siła cynamonu jest wyczuwalna, kiedy herbata jest ciepła.
Pochodzenie herbaty
Moringa olejodajna (Moringa oleifera) pochodzi z południowych zboczy Himalajów. Rośnie jednak również w Indiach, Arabii, Afryce i na Madagaskarze. Aby rosnąć, potrzebuje tropikalnego lub podzwrotnikowego klimatu, toleruje słabe, piaszczyste gleby, tak samo jak obszary bogate w substancje odżywcze. Zaraz po bambusie jest najszybciej rosnącą rośliną na Ziemi – wzrasta do 3 metrów rocznie. W naturze moringa osiąga wysokości 12 metrów, ale na plantacjach drzewa te są utrzymywane jako maksymalnie dwumetrowe krzewy. Liście są pierzaste, mają długość do 60 centymetrów i eliptyczny kształt. Zarówno liście, jak i białe kwiaty o miodowym zapachu, strąki, owoce i korzenie (jako substytut chrzanu) są konsumowane. Kora moringi składa się z grubych włókien, które nadają się do produkcji lin i mat.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę ziołową zalać wrzącą wodą, w proporcji 1 łyżeczka herbaty na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas zaparzania 5 minut (pod przykryciem), następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

OKRĄGŁE SITKO DO HERBATY ø 40mm + PODSTAWKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - CHIŃSKI MOTYW

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MIESZANKA ZIOŁOWA ZŁOTA MORINGA (NATURALNA)

GRANAT I MORINGA - ziołowa herbata
