

MIESZANKA ZIOŁOWA MORINGA Z MATCHĄ
Pozwolimy sobie stwierdzić, że do tej mieszanki herbat udało się nam dodać coś słodkiego, coś kwaśnego, coś cierpkiego i coś ziemistego. W efekcie powstała kompozycja cudownego zapachu i wspaniale orzeźwiającego smaku z elementami jabłek, cytryn i goji. Jej działanie jest doceniane przez osoby szukające naturalnego pobudzenia, jak również adeptów porządnej terapii antystresowej.
Skład
Liście pokrzywy, Liście melisy, Cytrynowa trawa, Kawałki jabłka, Naturalny aromat, Liście Moringa 5%, Goji, Kwiat nagietka, Płatki róży, Zielona herbata Japan MATCHA 1%Napar i smak herbaty
Czystek ma posmak wyraźnie ziołowy, jest aromatyczny, lekko gorzkawy a doświadczeni konsumenci polecają pić go z cytrynem i miodem. Napar ma jasnożółtą barwę.
Pochodzenie zioła
Za tą egzotyczną według nazwy rośliną, nie musimy podróżować wcale daleko. Czystek szary (czy też Cistus incanus) rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Występuje jednak od 170 do 200 gatunków, więc można go też znaleźć w Ameryce Północnej i niekiedy w Ameryce Południowej.
Być może nawet posiadacie tę piękną roślinę w kwietniku. Wygląda prawie jak róża. Jest to mały, zwarty krzew, który potrzebuje nasłonecznionego miejsca. Od maja do czerwca kwitnie rzucającym się w oczy różowymi i intensywnie pachnącymi kwiatami, które pojawiają się tylko na jeden dzień i bywają białe, różowe lub żółte. Owocem jest kapsułka.
Zdolność roślin do dobrego funkcjonowania w śródziemnomorskich warunkach jest związana z symbiozą z korzeniowymi grzybami (mikoryza), jak również z szybką regeneracją po pożarach. Nasiona są przystosowane do długiego przebywania głęboko w glebie a kiełkować zaczynają dopiero po kilku sezonach.
Według zachowanych opowieści, czystek był wykorzystywany już w tradycyjnej perskiej medycynie. Był on nawet jednym z najcenniejszych naturalnych lekarstw. Do sporządzania leczniczych naparów i nalewek zbiera się jego liście.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 100 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 2-5 minut (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

2. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

OKRĄGŁE SITKO DO HERBATY ø 40mm + PODSTAWKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata

SZCZĘŚLIWY BUDDA - zielona herbata
