

LA CUMBRE VALLE DEL CAUCA GREEN EMERALD BIO – zielona herbata
Z dala zgiełku kolumbijskich miast, pośród dziewiczej przyrody u podnóża Andów, światło dzienne ujrzał drogocenny zielony szmaragd. Jednak nie nadaje się przechowywania w szkatułce z klejnotami a wręcz przeciwnie, należy go umieścić w dzbanku z gorącą wodą. Tym delikatnym rarytasem z Ameryki Południowej, jest wyjątkowa i oryginalna zielona herbata Green Emerald o jakości BIO.
Skład
100%Napar i smak herbaty
Gromada zielonkawych iskierek przenika napar złotego koloru. Smak jest miękki, owocowo słodkawy, zwieńczony przyjemną cierpkością. W aromacie rozpoznamy dojrzałe owoce z delikatną nutką anyżu.
Pochodzenie herbaty
Kolumbia zdecydowanie nie należy do tych miejsc, w których można spodziewać się plantacji herbaty. Niemniej jednak spotkamy tutaj jedną i to nie byle jaką. Lokalni plantatorzy za cel założyli sobie zaoferować nie tylko doskonałą herbatę najwyższej jakości, ale także starają się połączyć cały proces z długoterminową dbałością o okoliczną przyrodę i zabezpieczeniem dobrobytu dla tutejszego społeczeństwa.
W efekcie nacisk kładziony jest na uprawę bez chemicznego wspomagania, a wyłącznie z wykorzystaniem naturalnych zasobów. W Valle de Cauca panują wręcz idealne warunki do uprawy krzewów herbacianych. Dzięki stosunkowo dużej wysokości nad poziomem morza dochodzącej do 2000 m spotkamy tutaj niezanieczyszczone powietrze, krystalicznie czystą wodę daje płynąca w tej okolicy rzeka Bitaco, a odpowiednia ilość słońca dopełnia wszystkiego.
Wysokogórskie położenie plantacji kryje się za tym, że listki herbaty są duże i mocne. Możecie się o tym przekonać przygotowując napar. Natychmiast po zalaniu gorącą wodą delikatnie dotychczas zwinięte spiralki pięknie się rozwiną i rozpoczną swoje taneczne przedstawienie. Zaskakujący jest również różnorodny aromat, za który w dużej mierze odpowiadają aromatyczne rośliny rosnące w pobliżu krzewów herbacianych.
Kolumbijska Green Emerald BIO każdą filiżanką zaświadcza o tym, że wyjątkowej jakości zielone herbaty są przywilejem nie tylko azjatyckiego kontynentu. Wyśmienity aksamitny smak jest pełny bez zakłócających go elementów. Przyjemna słodkawość doskonale harmonizuje ze zwieńczającą cierpkością a interesujących wniosków dostarcza obserwacja tego, jak różne czasy parzenia zmieniają ziemistość i intensywność tak wyjątkowej herbaty.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Herbatę zieloną zalewamy wodą o temperaturze 70-80 °C (po ok. 2 minutach od zagotowania), w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml
Parząc herbatę w dzbanku wsypujemy 1 łyżeczkę dodatkowo.
Czas parzenia to 2-3 minut (filiżanka pod przykryciem) a następnie przecedzamy.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - zielona herbata

LA CUMBRE VALLE DEL CAUCA BIO – czarna herbata
