KOSZ PEŁEN ZIÓŁ - ziołowa herbata
Skład
Liście melisy, Skórka z dzikiej róży, Liście jeżyny, Cytrynowa trawa, Hibiskus, Liście mięty, Kwiaty lipy, Kwiaty rumianku, Czerwona porzeczka, Kawałki truskawek, Kawałki malin, JeżynyNapar i smak herbaty
Ta herbata zapewnia miły czerwonawy napar. Smak jest bardzo świeży, lekko kwaśny, orzeźwiający z nutami mięty i pachnącej melisy. W nim można znaleźć naprawdę wszystko, co natura ma do zaoferowania. Wypróbuj go nie tylko na gorąco. Nie wahaj się przygotować Kosz pełen ziół także jako mrożoną herbatę.
Pochodzenie herbaty
Surowce do herbaty są kupowane głównie od sprawdzonego dostawcy z UE. Tak samo było w przypadku składników Kosz pełen ziół. Nasz dostawca certyfikatem i analizami chemicznymi gwarantuje, że jego produkty nie zawierają szkodliwych substancji. Przetwarza, przechowuje i transportuje surowce według najwyższych standardów europejskich. Owoce są zachowane metodą liofilizacji. Po dość wymagającym procesie technologicznym nie tracą witamin i właściwości sensorycznych. Dlatego też, po wlaniu ciepłej wody wyglądają i smakują jak świeże. Zioła są suszone z najwyższą starannością, a także przetwórstwo przypraw jest prowadzone z dużą uwagą.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
100 °C | 8-10 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temp. 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 8-10 minut (pod przykryciem) a następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?
Wartość energetyczna: | 5 kJ / 1 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.4 g |
z tego cukry: | 0.4 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
21. 9.