

Japan Sencha bez kofeiny BIO - zielona herbata
Kraj bujnych ogrodów, stare świątynie, wulkany i górskie spa. To jest Japonia, która światu mimo tradycyjnej kultury i pięknej okolicy daje również wyjątkowo wysokiej jakości herbatę. Przynosimy ją dla Ciebie w postaci Senchi, która spełnia najostrzejsze wymagania dotyczące uprawy i produkcji. Japan Sencha BIO jest bez kofeiny, dlatego nadaje się do picia w ciągu dnia.
Skład
Zielona herbata Japan Sencha bez kofeiny BIO 100%Napar i smak herbaty
Ta herbata to delikatny żółto-zielony napar z musującym połyskiem. Japan Sencha bez kofeiny BIO ma przyjemny, lekko cierpki (w minimalnym stopniu) smak. Aromatem przypomina morze lub las, czyli chłodzącą rześkość. Herbatę można zalewać do trzech razy. Z każdym naparem będziesz odkrywać coraz więcej smaku tej słynnej zielonej herbaty.
Pochodzenie herbaty
Ekologiczna organiczna herbata Japan Sencha bez kofeiny pochodzi z rejonu Shizuoka, który leży u podnóża świętej góry Fuji. Plantacje nie używają nawozów chemicznych ani konserwantów. Zbiór odbywa się raz, najwyżej dwa razy w roku, zwykle ręcznie . Liście są podłużne, miękkie.
Nie każda Sencha osiąga jednak pożądaną jakość. Ogólna zasada brzmi, im ciemniejsze liście, tym lepsza herbata. Ponieważ herbata Sencha jest w każdym japońskim gospodarstwie domowym, to jej produkcja jest ogromna. Rośliny herbaciane rosną na plantacjach odkrytych. Dlatego wchłoną w ciągu swojej wegetacji maksymalną ilości światła słonecznego oraz deszczu. Liście są przetwarzane parzeniem przez 10-20 sekund. Zapobiega to fermentacji. Następnie herbata zostaje zwinięta w kształt cienkich igieł. Potem jest suszona i sortowana.
Z Organicznej Japan Sencha bezkofeinowej teinę usuwa się w naturalny sposób.. W związku z tym można ją pić w ciągu dnia.
Usuwanie kofeiny z liści herbaty:
Ta bezkofeinowa herbata została pozbawiona kofeiny (białek) za pomocą dwutlenku węgla (CO2). Sposobów, aby pozbyć się kofeiny z herbaty, jest więcej, ale ten jest całkowicie bezpieczny. Dodatkowo herbata w tej postaci w pełni zachowuje swoje właściwości smakowe i zdrowotne i nie traci nic z ich oryginalnej jakości. Niewielką wadą może być to, że sposób ten jest jednym z najbardziej kosztownych, ale proces jest całkowicie naturalny i nie stosuje się tu chemikaliów.
Dwutlenek węgla (CO2) jest nietoksyczny. Ten niepalny gaz jest bezbarwny i bezwonny.
Usuwanie kofeiny za pomocą dwutlenku węgla to zasadniczo poddanie herbaty wysokiemu ciśnieniu i wysokiej temperaturze, które powodują naturalne uwolnienie gazu. Przy wysokim ciśnieniu i wysokiej temperaturze dwutlenek węgla osiąga stan nadkrytyczny i staje się rozpuszczalnikiem. Jego małe niepolarne cząsteczki przyciągają małe cząsteczki kofeiny. Dzięki temu, że cząsteczki smaku i aromatu są większe, pozostają nienaruszone.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka wody na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 2-3 minuty (przykryty kubek) a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

6. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista

JAPAN BIO SENCHA - zielona herbata
