

GRANAT Z NUTĄ JAŚMINU - mieszanka
Ta herbata mogłaby stać się narodowym napojem Włoch, Meksyku, Bułgarii i Madagaskaru. Jest tak kolorowa jak ich flagi: zielono-biało-czerwona. Ale z łatwością może to być herbata Waszej rodziny lub biura. Potrafi przyjemnie zachęcać, smakuje delikatnie owocowo i cudownie pachnie. Dzięki odpowiednio dobranej proporcji wszystkich składników stanie się Waszym towarzyszem na co dzień i w święta.
Skład
Zielona herbata China Sencha, Naturalny aromat, Herbata biała Pai Mu Tan, Ziarenka granatu 1%, Kawałki moreli (morele, mąka ryżowa)Napar i smak herbaty
Zielona herbata Granat z nutą jaśminu urzeknie Was pięknym zapachem kwiatów jaśminu i delikatnym, tylko lekko cierpkim smakiem. Można w niej łatwo odróżnić słodycz granatu i moreli, uzupełnioną świeżością zielonej herbaty. Herbata daje napar o ciemnożółtym kolorze.
Pochodzenie herbaty
Podobnie jak w przypadku innych mieszanek herbat, również bardzo uważaliśmy, mieszając Granat z zapachem jaśminu. Zwróciliśmy uwagę na najwyższą jakość każdego komponentu i ich zrównoważony stosunek. Aby Wasze doznania smakowe były doskonałe, a czajniczek zawsze szybko się opróżniał.
Głównym składnikiem jest zielona China Sencha, tradycyjna herbata znana na całym świecie. Sencha, charakteryzująca się starannie wykonanymi płaskimi liśćmi przypominającymi zielone igły, jest uprawiana w Chinach głównie w regionach Zhejiang, Yunnan lub Fujian. Przetwarzanie liści chińskiego krzewu herbacianego (Cammelia sinensis) opiera się na japońskiej recepturze, dzięki czemu powstaje delikatna herbata, bez dymnego aromatu typowego dla chińskich herbat.
Pai Mu Tan, biała herbata, ponownie pochodząca z chińskich ogrodów herbacianych, również odgrywa niezastąpioną rolę w tej herbacianej mieszance . Jest lekki, delikatny, nadaje się do picia przez cały dzień. Jego historia jest bardzo długa, ale za czasów cesarzy nie mógł go skosztować nikt inny niż najwyżsi władcy kraju. Pai Mu Tan składa się z najmłodszych pąków i regularnych całych liści. Po oskubaniu robotnice pozostawiły je do wyschnięcia tylko przez krótki czas, a następnie suszyły przez długi czas, delikatnie i w niskiej temperaturze. Dlatego w białej herbacie brakuje śladów cierpkości.
Dlaczego dodaliśmy do zielonej i białej herbaty nasiona granatu oraz kawałki moreli, jest prawdopodobnie oczywiste. Aby była owocowo słodka i atrakcyjna w smaku. A naturalny aromat jaśminu? Wybraliśmy go ze względu na absolutnie słynny zapach, któremu podlegają miliony ludzi na świecie. W końcu kwiaty jaśminu były używane do aromatyzowania herbaty od tysięcy lat. Wspomniany zapach wywołuje dobry nastrój, uspokaja umysł i działa jak afrodyzjak.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Zieloną herbatę zalać wodą o temp. 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji 2-3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAŚMINOWA - zielona herbata

SMOCZA HERBATA - mieszanka
