GIN TONIC - zielona herbata
Fakty mówią same za siebie! Dla zdrowia, dla przyjaciół. Zielona herbata namieszana tak, aby smakowała jak ulubiony napój, którego nigdzie indziej nie dostaniesz. Dlatego radzimy spróbować tej specjalności. Rzeczywiście, w smaku podobna do drinku gin z tonikiem. Jedyne czego nie doświadczysz to procentów. Sądzimy jednak, że jest to świetny substytut, pełen witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Taki jest GIN TONIC.
DPD | Dostarczymy do 3. 1. 2020 | 11,0 zł |
---|---|---|
Paczkomat | Dostarczymy do 3. 1. 2020 | 10,0 zł |


Skład
Herbata zielona, Kawałki białego jabłka, Skórka cytryny, Płatki róży, Naturalny aromatZapach i smak herbaty
Napar zielonej aromatyzowanej herbaty Gin Tonic jest jasnożółty. Smak jest lekko gorzki, cytrynowy i słodki.
Gin Tonic jest idealny do przygotowania ice tea. Przygotuj szklankę, napełnij ją kostkami lodu i zalej ciepłą herbatą.
Pochodzenie herbaty
Klasyczna zielona herbata została "odkryta" w Chinach. Od tego czasu minęło 5000 lat i stała się obecnie integralną częścią codziennego życia mieszkańców. Liście chińskich herbaciarni (Camellia sinensis) dają pijącemu poczucie harmonii, ale również dzięki teinie, poprawiają wydajność psychiczną i fizyczną.
Produkcja zielonej herbaty różni się w zależności od ogrodu. Ogólnie jednak zawsze można powiedzieć, że obejmuje zbiór liści herbaty i pąków (głównie ręczny), parowanie, suszenie, sortowanie i pakowanie. Cały proces jest ściśle nadzorowany przez kierownika zakładu.
Delikatna herbata Gin Tonic ma garbowane jabłka, skórkę z cytryny, płatki róż i naturalny aromat. Warto zauważyć, że nie zawiera żadnych syntetycznych substancji zapachowych, a zatem nie powoduje zgagi ani innych nieprzyjemnych reakcji.
Jabłko to owoc zdrowia. Nie na próżno są uważane za eliksir młodości. Te soczyste owoce są doskonałym źródłem wielu witamin i minerałów. Ich popularność ilustruje fakt, że corocznie konsumuje się ponad 50 milionów ton jabłek na świecie.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
![]() |
![]() |
![]() |
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temperaturze 80 °C w proporcji 1 łyżeczka wody na 1,5-2 dl
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 3 minuty (przykryty kubek) a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata

SMOCZA HERBATA - mieszanka
