

DONG FAN MEI REN - herbata kwitnąca
Chiński specjał zwany również "Orientalnym Pięknem". Ręcznie wiązana w okrągły kwiat herbata ma w środku piękne kwiaty jaśminu i malwy, które pięknie rozwijają się po zalaniu.
Skład
Herbata zielonaNapar i smak herbaty
Smak jest lekki, delikatny z mleczno-karmelową nutą.
Pochodzenie herbaty
Herbaty kwitnące to ręcznie wiązane liście herbaty, które stanowią podstawę pąka herbacianego. Najczęściej wykorzystuje się do tego celu herbaty zielone, białe i czarne.
Wewnątrz pąka ukryte są kolorowe kwiaty, które na oczach konsumenta rozwijają się w piękne rozkwity. Herbaty kwitnące oferują konsumentom oryginalne doznania smakowe i estetyczne. Herbata kwitnąca może być jakościowym i nietypowym prezentem.
Procedura jest następująca: do szklanego czajniczka wkładamy 1 kulkę i zalewamy wodą o temperaturze 80°C, stopniowo zacznie się ujawniać piękny kwiat, który w szklanym czajniczku wygląda bardzo estetycznie. Jeśli chcecie cieszyć się kolejną filiżanką kwitnącej herbaty, po prostu zalejcie kwiat ponownie i pozwólcie mu się naparzać przez 2-3 minuty.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
Sposób przygotowania
Herbata kwitnąca - 1 porcję (kulkę) zalać 0,3 l wody o temperaturze 80°C.
Czas parzania wynosi 3-5 minut.
Jeden rozwinięty kwiat można zaparzać kilkakrotnie. Liczba infuzji 2-3.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ZŁOTY GŁAZ - kwitnąca herbata

KWITNĄCA LILIA - kwitnąca herbata
