

DLA RELAKSU I DOBREGO SAMOPOCZUCIA - puszka upominkowa z herbatą 200g
Zróbcie swoim bliskim piękny prezent, który zachwyci ich umysł i kubki smakowe! Przygotowaliśmy dla Was ekskluzywny pakiet herbaty w puszce upominkowej.
"Zasługujesz na chwile dla siebie."
Skład
Kawałki jabłka, Zielony rooibos 15%, Werbena, Zielony Honeybush, Kawałki pomarańczy 5%, Jeżyny 2%, Liście czarnej porzeczki, Aromat, Liście jeżyny, Czarna porzeczka, Kwiat nagietkaNapar i smak herbaty
Jasnożółta infuzja i cudowny miodowo-pomarańczowy smak. Są to cechy relaksacyjnej mieszanki ziołowej. Smak jest wyjątkowo czysty i słodki, pojawiają się w nim Honeybush i Rooibos, ale także jeżyny, pomarańcze, jabłka i porzeczki.
Polecamy również jako ice tea.
Pochodzenie herbaty
Poza Rooibos i Honeybush wszystkie składniki są pochodzą od dostawców z UE. Dzięki długoletniej współpracy z certyfikowanymi dostawcami możemy do naszych herbat wybierać surowce najwyższej jakości. Zawsze pochodzą z kontrolowanego rolnictwa i nie zawierają metali ciężkich ani innych szkodliwych substancji. Owoce są zawsze zbierane zdrowe i dojrzałe.
Są konserwowane przez liofilizację. Jest to specjalna technologia, w której duże kawałki są mrożone i suszone pod niskim ciśnieniem. Zawierają do 90 procent witamin i wszystkie ważne właściwości sensoryczne. Po zalaniu gorącą wodą owoc wygląda, smakuje i pachnie jak świeży.
Rooibos to herbata-nie herbata, wytwarzana z liści drzewa herbacianego Capoe. Rośnie wyłącznie w Afryce Południowej, w pobliżu Kapsztadu, i jest bardzo wymagający krzew pod względem warunków glebowych, wilgotności i wysokości. Zbiera się całe gałązki z iglastymi liśćmi. Następnie sieka się i w przypadku zielonego Rooibos tylko suszy. Honeybush należy do tej samej kategorii. Jest przygotowany z Cyclopia intermedia, powszechnie nazywanego "miodem". Występuje również tylko w Afryce Południowej, a zbiera się całe jego liście. Po zebraniu zielony Honeybush suszy się na słońcu. Honeybush jest niezwykle wrażliwy na chemikalia, które znajdują się w powietrzu, glebie lub wodzie. W przypadku kontaktu z chemicznymi nawozami więdnie i umiera.
Więcej informacji o herbacie można znaleźć tutaj.
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbatky w imbirku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas zaparzania 5 minut (przykryty kubek), następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?
