

Delikatna rozkosz - mieszanka herbaty
Cukierkowa herbata! Marshmallows w połączeniu ze świeżą czarną i białą herbatą działają fantastycznie. Rezultat jest słodki, odrobinę czekoladowy, lekko kwaśny i lekko owocowy. Krótko mówiąc, taki aby Was zachęcił na herbacianą przekąskę. Wiadomym jest, że picie herbaty przynosi dobre samopoczucie, dodaje energii i wzmacnia przyjaźń. A tego nigdy nie jest za mało.
Skład
Czarna herbata Cejlon OP 1 46%, Herbata biała Pai Mu Tan 12%, Oolong 12%, Marshmallows, Naturalny aromat, Płatki Granatu, Płatki nagietkaNapar i smak herbaty
Mieszanka herbaty Delikatna rozkoszna łączy słodki, świeżo gorzki i lekko czekoladowy smak. Rezultatem jest herbata kompleksowa, miękka i delikatna. Napar ma bursztynowy kolor a herbatę można zaparzać trzykrotnie.
Pochodzenie herbaty
Czarną herbatę cejlońską prawdopodobnie nie musimy opisywać. Klasyka z krainy herbaty znajdziecie w mieszankach herbat, oraz wysokiej jakości herbatach jednego rodzaju. Anglicy ją kochają a Hiszpanie uwielbiają.
Ale powiedzmy trochę więcej o Pai Mu Tanu, chińskiej białej herbacie, która jest znana na całym świecie. Biała piwonia, jak nazywa się Pai Mu Tanu, jest równie delikatna i urocza. Do jej produkcji konieczne jest zebranie pąków liści chińskich roślin herbacianych, z którymi należy obchodźcić się bardzo ostrożnie. Listeczki należy pozostawić do zwiędnięcia i delikatnie wysuszyć. Początkowo tylko na sitach umieszczonych w zimnym pomieszczeniu, następnie po kilku godzinach w piecach suszących ciepłym powietrzem. Biała herbata jest więc prawdopodobnie najbardziej podobna do świeżej herbaty - zbieranej na plantacji. Pai Mu Tan ma świeży, lekko migdałowy i słodki smak. Legendy mówią, że tylko cesarz i jego bliscy mogli ją pić, była tak wyjątkowa.
A teraz przyda się kilka słów o piankach -marshmallows. Może Was to zadziwić, ale także ten składnik ma związek z jednym ziołem. Nazywa się prawoślaz lekarski (Althaea officinalis) jest popularnie nazywany hibiskusem, a jego zdolności lecznicze są używane przez ludzi od czasów starożytnych. Gotowali słodycze z korzeni, które ale były dostępne tylko dla królów i ich bliskich. Przodkowie dzisiejszych pianek (marshmallows) pomagali łagodzić kaszel, ból gardła i leczyć rany. Przygotowywało się je porzez gotowanie korzenia prawoślazu z miodem, aż utworzyła się gęsta masa, którą wystarczyło jedynie ukształtować, pozostawić do ostygnięcia i następnie pokrojić.
Aż do połowy XVIII wieku pianki były raczej marginalne. Ale potem zostały zauważene przez francuskich cukierników i na ich podstawie przygotowali ubity, miękki jak grzyby deser Pâte de Guimauve. Dzięki dalszym i dalszym modyfikacjom, dodawaniu i wymianie składników, eksperymentom formowania, cały proces osiągnął swój obecny stan. Dopiero w 1956 roku Alex Doumak opatentował proces produkcji pianek. Musimy przyznać, że we współczesnych słodyczach nie znajdziemy pianki, tylko cukier, wodę, powietrze i ubite białko. Nie zmienia to jednak faktu, że pianki nie tylko kochają dzieci, ale także od czasu do czasu dorośli lubią je zjeść. Może to właśnie dzięki nim będzie to Wasza ulubiona herbata.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą o temperaturze 90-95 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbirku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Zaparzenia wynosi 2-3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić .

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 1 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0 |
z tego nasycone: | 0 |
Sacharydy: | 0 |
z tego cukry: | 0 |
Białka: | 0 |
Sól: | 0 |
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

HISZPAŃSKA MANDARYNKA – czarna herbata

HAPPINESS TEA ( HERBATA NA DOBRY NASTRÓJ ) – zielona
