

DARJEELING BIO SINGTOM - czarna herbata
Plantacje herbaty w Singtomu powstały dokładnie w połowie 19 wieku. Koncentrują się one wyłącznie na organicznych produktach wysokiej jakości, sprawiedliwego handlu i działań ekologicznych.
Skład
Czarna herbata Darjeeling Bio Singtom 100%Napar i smak herbaty
Świeży smak z tonami owocu, bursztynowy napar z naturalnym słodkim aromatem. BIO Darjeeling "Singtom" polubią ci, którzy piją czarną herbatę tylko w pracy i także zagorzali miłośnicy herbaty dla których herbata to styl życia. Każdy z nich z pewnością doceni jej jakość BIO.
Pochodzenie herbaty
Tą czystą czarną herbatę przywieźliśmy z plantacji Singtom, która leży w indyjskim Darjeeling. Według niektórych jest najstarszym lokalnym ogrodem herbacianym. Założona w 1852 roku, dziś specjalizuje się w ekologicznym sposobie uprawy herbaty i jest częstym celem podróży turystów dbających o zdrowy styl życia. W Singtomu znajdziesz kwatery z pięknymi widokami na szczyty Himalajów, piękną przyrodę i rolnictwa funkcjonujące w harmonii ze swoim otoczeniem.
Lokalne rośliny herbaty (Camellia sinensis) są specjalną odmianą Assam. Rosną w organicznej jakości, co oznacza, że nie są tu stosowane nawozy sztuczne, spreje chemiczne lub organizmy genetycznie zmodyfikowane. Ich uprawy, zbiory i przetwarzania nie kolidują z systemem naturalnym i są przedmiotem ścisłych standardów. Herbatę Darjeeling zbiera się kilka razy w roku. BIO Darjeeling "Singtom" pochodzi z pierwszej kolekcji, jej liście są mniejsze, a zatem napar jest bardziej delikatny.
Kobiety wyruszają na plantacje w porannym czasie jeszcze nim rosa spadnie. Ich praca jest bardzo żmudna, męcząca, zwłaszcza gdy trzeba wspiąć się na strome wzgórza i zbocza. Nazrywane liście są pozostawione do więdnięcia, a później odbywa się proces fermentacji. Naturalna fermentacja odbywa się pod ścisłym nadzorem, często sprawdza się temperaturę, wilgotność i właściwości sensoryczne materiału roślinnego. Zazwyczaj temperatura jest utrzymywana na poziomie 28 ° C Ponadto, kolejny krok - suszenie powietrzem, ma wielki wpływ na końcowy smak herbaty. Spaloną herbatę zidentyfikujemy przez zapach karmelu.
Na koniec, herbata jest sortowana i pakowana. Jej jakość jest potwierdzona certyfikatem produktu organicznego.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Jeśli przygotowujemy napar w dzbanku trzeba wsypać dodatkową łyżeczkę na dzbanek.
- Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

23. 6.
23. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BIO SENCHA - zielona herbata

DARJEELING FIRST FLUSH FTGFOP I BIO - czarna herbata
