

CHINA WHITE HAIR - zielona herbata
Z wysokich gór spowitych mgłą przywozimy tą herbatę o bardzo dobrym smaku i delikatnym zapachu. Zalej długie zielone liście gorącą wodą – rozwiną się i wydają z siebie wszystko, co do nich włożyła przyroda i ludzie z dalekich plantacji herbaty. Herbata China White Hair to herbata dla zachęty i otuchy, na chwilę ciszy i zabawy, o poranku i na wieczór. Poddaj się temu niezwykłemu doznaniu.
Skład
Zelený čaj CHINA WHITE HAIR 100%Napar i smak herbaty
China White Hair daje jasnożółty napar z bardzo łagodnym, słodkim zapachem. Smak może być opisany jako delikatny, nieco miodowy, świeży i kwiatowy na końcu.
Pochodzenie herbaty
Jak to jest z Chinami i herbatą wie każdy Manuak. Korzyści z picia herbaty są znane w Chinach ponad 5000 lat, więc pewne jest, że i o zbiorach i przetwarzaniu muszą coś wiedzieć. Również właściciele ogrodów herbacianych mają długie doświadczenie z uprawą roślin herbaty chińskiej (Camellia sinensis), wspieraną rodzinną tradycją.
Najbardziej typowym produktem chińskich plantacji są zielone herbaty. Zwykle zbiera się dwa razy w roku, w przypadku delikatnych i specjalnego rodzaju odmian tylko ręcznie. Po naskubaniu liście pozostawia się więdnięciu, a następnie zatrzymuje się proces naturalnego utleniania enzymów przez sparzanie lub prażenie. Kolejno herbata jest zwijana, w przypadku Chin White hair, do długich igieł. Ostatnim krokiem w produkcji tej herbaty jest suszonie. Podobnie jak w poprzednich etapach i tutaj może dojść do nieodwracalnego uszkodzenia całego zbioru. Nedosuszona herbata szybko spleśnieje, przesuszona jest spalona, a zatem nie zawiera typowego delikatnego smaku. Dlatego całym procesem produkcji nadzoruje doświadczony menedżer plantacji.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 70 - 80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do herbaty w imbryku dodaj o 1 łyżeczkę więcej.
- Parzenie przez 2-3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BANCHA CHINA - zielona herbata

JAPAN GYOKURO - zielona herbata
