Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CHIA CHAI BIO - ziołowa herbata

Kod: 901

Nikt, by nie przypuszczał, że ziarna kakaowe, cynamon, imbir i nasiona z Chia stworzą tak wspaniałą herbatę. Dokładny przepis pozostawimy oczywiście w tajemnicy, ale wiedz, że wysyłamy Ci dobrą porcję substancji przeciwzapalnych, trawiennych i nastrojowych dzięki herbacie Chia Chai BIO. Po prostu przygotuj sobie kubek i napij się tej nietradycyjnej herbaty zielonej. Jest pełna energii, ciepła i egzotyki.

Aktualnie niedostępny
Paczkomat 10,0 zł
DPD 11,0 zł
Duże opakowanie:
175,0 zł brutto
91,7 zł brutto
52,7 zł brutto
Małe opakowanie:
24,0 zł brutto
14,2 zł brutto
7,7 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
UE
Smak
Smak:
Imbir, Kakao, Cynamon, Pikantny
BIO
BIO:
Tak

Skład

Cynamon, Ziarenka chia 19%, Ziarna kakao, Imbir, Skórka pomarańcza, Krokosz barwierski

Smak i zapach herbaty

Chia Chai BIO daje żółty kolor. Zapach ten jest przyjemny dzięki nucie cynamonu i czekolady. Smak można opisać jako słodki, kakaowy o lekko wykończonym posmaku.

Pochodzenie herbaty

Żadne z składników, z których Chia Chai BIO zostało zmieszane nie urosło w Europie Środkowej. Jest to również powód, dla którego uzyskany skład smaku wydaje się bardzo starannie dopasowany. Marka BIO jest gwarancją najwyższej jakości surowców i ich maksymalnej staranności. Oczywiście bez użycia nawozów przemysłowych i sztucznych substancji. Każda żywność o nazwie BIO jest poddawana ścisłej kontroli w celu sprawdzenia, czy jest pochodzenia organicznego. Produkty BIO, które wzrosły w harmonii z naturą, zazwyczaj zawierają mniej wody, a zatem mają bardziej skoncentrowany smak.

Przestawmy krótko każdy składnik osobno.

Cynamon jest znany jako brązowy proszek lub wydłużone rolki tego samego koloru. Jest to kora drzewa cynamonowego (chińskiego lub z Sri lanki) bogatego w olejki eteryczne. Stosowany jest zarówno w żywności, jak i kosmetyce oraz medycynie naturalnej.

Nasiona Chia należą do tzw. superfood. Sadzonki hiszpańskiego zioła rosnące pierwotnie w Ameryce Środkowej są pełne korzystnych substancji. Dla Azteków było to tak ważne, że wykorzystywano je jako formę waluty. Ziarna kakaowe pochodzą z tych samych miejsc, co nasiona Chia.

Drzewa kakaowe - wiecznie zielone drzewa również pochodzą od Azteków. Owocem drzewa kakaowego jest wydłużona żółta jagoda zawierająca 4-14 nasion, tzn. ziarna kakaowe. Zawierają one wiele korzystnych substancji i dobrze smakują.

Korzeń imbiru ma żółtawy lub ochry kolor, mocno pachnie i smakuje. Skąd pochodzi dokładnie imbir, to nie jest całkiem jasne, ale jego pierwsza uprawa została udokumentowana w południowych Chinach i Indiach. Imbir jest powszechnie stosowany w kuchniach na całym świecie. Jest używany jako przyprawa do wyrobu napojów lub wyrobów cukierniczych.

Skórka pomarańczowa smakuje słodko, wspiera nasze dobre zdrowie i jest doskonałym pomocnikiem dla cukierników i szefów kuchni. Używana jest także w przemyśle kosmetycznym. Skórka żółty lub pomarańczowy kolor. Domem drzew pomarańczy są Chiny i Wietnam, a obecnie ich uprawa rozprzestrzeniła się na subtropikalne regiony Europy.

Krokosz barwierski pochodzi z Indii, możemy go też znaleźć w Etiopii lub w USA. Tą metrową roślinę wykorzystuje się jako źródło żółtego naturalnego barwnika.

Efekty herbaty

Cynamon
Efekty cynamonu
Imbir
Efekty imbiru
Skórka pomarańczowa
Efekty pomarańczowej skórki

Wzór opakowania herbaty

Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.

Przygotowanie herbaty

Temperatura 100 °C Czas przygotowania 5-10 minut Množství 1 łyżeczka na 1,5-2 dl

Sposób przygotowania

  1. Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 1,5-2 dl.

  2. Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.

  3. Czas ekstrakcji wynosi od 5 do 10 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

Smak i nuty:
Intensywność
Jakość
Kilkakrotne zalewanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manutea.pl
Wartości odżywcze / 100ml naparu herbaty
Wartość energetyczna:4 kJ / 2 kcal
Tłuszcze:0.1 g
z tego nasycone:0.1 g
Sacharydy:0.1 g
z tego cukry:0.1 g
Białka:0.1 g
Sól:0.01 g
Pomóżcie innym przy wyborze:
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm| | Zniżka za pierwszy zakup »