

BIO OOLONG WHITE DOWNY
Jeden z największych w naszej ofercie! Organiczny Oolong "white downy" jest ręcznie wytworzony, ekologiczny i absolutnie pyszny. Czego więcej chcieć od herbaty? Spróbuj tą herbatę pół-fermentowaną o lekko słodkim smaku. Cudownie cię odpręży i usunie stres.
Skład
Oolong Organic WHITE DOWNY 100%Napar i smak herbaty
Piękny, słoneczny żółty napar zaprasza do degustacji. Zapach jest bardzo delikatny i czysty. Smak można określić jako delikatnie słodowy, umiarkowanie ściągający. Bardzo wnikliwym badaniem odkrywamy orzechowe tony. Herbata na ogół ma świeży, naturalny wygląd.
Pochodzenie herbaty
Fujian (Fujian) to chińska głównie górska prowincja, słynna ogrodami herbacianymi. Tradycyjnie jest to opisana jako "osiem części gór, jedna część wody i jedna część pól". Ma klimat subtropikalny z łagodnymi zimami, w lecie tajfuny pochodzące z Pacyfiku. Plantacje herbaty Fujian są pod szczególną opieką rolników. W przypadku Organic Oolong „white downy“ najbardziej rolnicy dbają o czysto ekologiczną uprawę krzewów herbacianych, więc uzyskana herbata nie zawiera żadnych szkodliwych substancji.
Oolong (Wulong) wytwarzany jest unikalnym procesem, w którym nie dochodzi do całkowitego utleniania liści herbaty. Dlatego mówi się o niej - herbata półzielona, czerwona herbata niskiej fermentacji, czy herbata turkusowa. W Chinach nazywa się ją Qing. To słowo określa kolor: pomiędzy morzem a niebem.
Zbiory odbywają się kilka razy w roku. Natychmiast po naskubaniu liści pozostają one do więdnięcia na silnym słońcu. Produkcja herbaty obejmuje utlenianie (błędnie fermentacji), od 8 do 85 procent, i ręcznie zwijane i suszenie. Efektem są pięknie zakręcone liście herbaty z wysokim odsetkiem srebrnych końcówek – tipsów. Ta Oolong jest zaliczana do białej herbaty, ponieważ liczba enzymów oksydacyjnych jest naprawdę minimalna. Smak tej herbaty jest zatem delikatny.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 80-90 °C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BIO SENCHA - zielona herbata

CHINA GABALONG BIO - oolong
