-
Herbata według zawartych ziół
- Ginkgo biloba - Miłorząb dwuklapowy
- Herbata bambusowa
- Herbata jaśminowa
- Herbata lipowa
- Herbata malinowa
- Herbata z dziurawca
- Herbata z konopi
- Herbata z kopru włoskiego
- Herbata z melisą
- Herbata z miętą
- Herbata z owoców dzikiej róży
- Herbata z pokrzywy
- Herbata z przywrotnika pospolitego
- Herbata z rokitnikiem
- Herbata z rumiankiem
- Herbata z szałwii
- Herbaty imbirowe
- Herbaty Moringa
- Herbaty Tulsi
- Kolcowój chiński - Goji
- Niebieska herbata z Klitorii
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Herbata biała
Najzwyklejsze białe herbaty pochodzą z produkcji chińskiej. Słowo zwykły, nie jest całkowicie na miejscu. Chińska biała herbata rzadko występuje na rynku, jest bardzo wyrafinowana i droga. Powód jest oczywisty - w przeszłości była przygotowywana wyłącznie dla cesarza i jego dworu. Dlatego osiąga… cały opis
Z czasopisma o herbacie
- ManuTea: Herbaciana energia na cały rok
- 2. Dzbanuszek pełen zdrowia. Przygotuj sypaną herbatę!
- 6. Sypana herbata nie toleruje światła, wilgoci i zapachów.
-
Ananas (1)
-
Brzoskwinia (2)
-
Czereśnia (1)
-
Delikatnie mleczny (1)
-
Delikatny (7)
-
Delikatny (1)
-
Guawa (1)
-
Jaśmin (2)
-
Kremowa (1)
-
Kwiatowy (4)
-
Liczi (1)
-
Miodowy (1)
-
Morela (1)
-
Naturalny (3)
-
Nuty owocowe (1)
-
Nuty ziołowe (1)
-
Owocowy (2)
-
Porzeczka (2)
-
Przyjemna (2)
-
Słodkawy (7)
-
Słodki (2)
-
Truskawka (3)
-
Wiśnie (1)
-
Wędzony (1)
-
Świeży (2)
-
śliwy tarniny (1)
-
Ananas (4)
-
Biała herbata (27)
-
Cynamon (1)
-
Czarna herbata (2)
-
Czerwona porzeczka (2)
-
Goji (1)
-
Guawa (1)
-
Jaśmin (1)
-
Jeżyny (1)
-
Kiwi (1)
-
Kwiat malwy (1)
-
Maliny (1)
-
Mango (2)
-
Migdały (1)
-
Morele (1)
-
Oolong (2)
-
Papaja (3)
-
Pieprz różowy (1)
-
Pomarańcza (1)
-
Rumianek (1)
-
Skórka cytryny (1)
-
Skórka pomarańczowa (1)
-
Trawa cytrynowa (1)
-
Truskawki (4)
-
Wanilia (1)
-
Wiśnia (3)
-
Zielona herbata (8)
-
Żurawina (1)
SMOCZA HERBATA - mieszanka
DZIEWIĘĆ SKARBÓW CHIN - mieszanka
CHINA PAI MU TAN - biała herbata
Guangxi Białe Pióro - biała herbata
SREBRNE PERŁY - biała herbata
MAŁY SEKRET BUDDY - biała herbata
BIAŁA WIŚNIA – biała herbata
SILVER NEEDLE - biała herbata
FUJIAN BIAŁA PIWONIA - biała herbata
ŚWIĄTYNIA BOGÓW - biała herbata
BAI MU TAN - biała herbata
KING MAO FENG - biała herbata
TORNADO LU - biała herbata
CHINA OP - biała herbata
DELIKATNA CZEREŚNIA - biała herbata
LONG ZHU WHITE - biała herbata
CZERWONA PORZECZKA Z TRUSKAWKĄ – biała herbata
LONG ZHU WHITE MILK - biała herbata
WHITE MOON - biała herbata
DELIKATNA GUAWA - biała herbata
BIG JADE EARRING - biała herbata
SILVER SCREW - biała herbata
CHINA WHITE BUTTERFLY - biała herbata
GOJI Z ŻURAWINĄ - mieszanka
Herbata biała
Najzwyklejsze białe herbaty pochodzą z produkcji chińskiej. Słowo zwykły, nie jest całkowicie na miejscu. Chińska biała herbata rzadko występuje na rynku, jest bardzo wyrafinowana i droga. Powód jest oczywisty - w przeszłości była przygotowywana wyłącznie dla cesarza i jego dworu. Dlatego osiąga najwyższą jakość i jest uważana za prawdziwy przysmak wśród herbat.
Nazwa nie pochodzi od koloru naparu (który jest w istocie od żółtego do lekko brązowego), ale ze względu na obecność białych pędów puchu, które ją charakteryzują. Biała herbata smakuje wyjątkowo delikatnie i lekko słodkawo.
Chiny są największym na świecie dostawcą białej herbaty. Najbardziej popularne są biała herbata z prowincji Fujian, czasem uprawiane są także w Yunnan i Guangxi.
ELEGANCJA A CZUŁOŚĆ NIE JEST ZA DARMO
Sekret białej herbaty nie tkwi w specjalnych odmianach krzewów herbacianych lub w chińskich tajnych recepturach nawozu. Wręcz przeciwnie. ogrody herbaty w Chinach są niemal święte, więc żadna chemia przemysłowa nie ma tam wstępu. Ten urok leży gdzie indziej - w uczciwej pracy, starannym zbiorze i bardzo starannym podejściu do produkcji.
Do białej herbaty wybiera się tylko duże i dobrze rozwinięte pędy, czasem nawet jeszcze nierozwinięte. Po ręcznym zbiorze, herbata nie jest rolowana i ogrzewana. Istotą zabiegu jest bardzo powolne suszenie w chłodnym i przewiewnym pomieszczeniu. W ten sposób nie powoduje utraty enzymów utleniających, herbata nie brązowieje i nie zmienia oryginalnego smaku. Oczywiście, małego stopnia utlenienia nie da się uniknąć, i to jest dobre. Dzięki temu herbata ma łagodny aromat. Wszelkie gniecenie lub gwałtowne ogrzewanie herbaty powoduje jej pogorszenie.
BIAŁA HERBATA TYLKO Z CHŁODNĄ WODĄ
Popijanie białej herbaty jest kwestią ciszy i kontemplacji. Pij kiedy chcesz. Ale najlepiej smakuje w ciszy. Biała herbata zachwyci słodkim zapachem miodu, łagodnym smakiem, długi posmakiem goryczy, a czasami szlachetnym i subtelnym kwiatowym aromatem.
Eksperci sugerują pić białą herbatę z wodą w temperaturze 75-80 ⁰C. Można zaparzać kilkakrotnie.