

BEZTROSKIE MACIERZYŃSTWO - ziołowa herbata 240g
Przyczyni się do szczęśliwego startu.
Szczęśliwa mama to najlepsza rzecz dla dziecka. Prawdą jest również odwrotna sytuacja. Szczególnie kobiety w ciąży i karmiące piersią potrzebują wysokiej jakości opieki. Opieka natury. Zadba o to kojący rooibos, pełen antyoksydantów, które wzmacniają układ odpornościowy, zapewniają spokojne trawienie i wpływają pozytywnie na włosy i skórę. A ponieważ nie zawiera kofeiny, mamy mogą się nim delektować od rana do wieczora.
Skład
Rooibos 89%, Kawałki malin 3%, Naturalny aromat, Jeżyny, Płatki róży 2%, SłonecznikNapar i smak herbaty
Czarujący karmelowy napar herbaty zaprasza do skosztowania. Jego zapach jest wspaniały orzeźwiający, pełny, słodki z silnym akcentem grejpfruta i malinami. Po wypiciu rozpoznasz delikatną słodycz Rooibosu przyozdobionego soczystymi jagodami. Na podniebieniu pozostaje bardzo przyjemny dotyk cytrusów.
Szczególną zaletą tego czerwonawego łagodnie korzennego napoju jest to, że nie zawiera on ani kofeiny, ani garbnika, dlatego nadaje się do picia nawet przez dzieci, kobiety ciężarne i karmiące, czyli w skrócie dla wszystkich, którzy chcą poczuć się dobrze i wyglądać świetnie. Spróbuj Rooibos czerwoną pasję także jako mrożoną herbatę. Idealnie odświeży i zaoferuje nowe świeże smaki.
Pochodzenie herbaty
Rooibos - w dokładnym tłumaczeniu "czerwony krzew" jest rośliną pochodzącą z Afryki Południowej. Osiąga wysokość do 1,5 m. Uprawia się ją w Górach Cedar - w regionie o suchym lecie, ubogiej stepowej roślinności, piaszczystych glebach i porze deszczowej zimą. Plantacje są jednocześnie terenami naturalnej wegetacji tych krzewów, dlatego stosowanie jakichkolwiek nawozów sztucznych czy środków owadobójczych nie jest tu potrzebne. Dzięki temu herbata Rooibos jest całkowicie naturalna i nie zawiera żadnych dodatkowych związków chemicznych. Cieńkie jak igła listki czerwonego krzewu zbiera się latem, rozdrabnia, skrapia wodą i poddaje fermentacji, a następnie suszy na słońcu. Owoce (jeżyny i maliny) dowozimy od naszych zaufanych dostawców z UE. Składniki są konserwowane liofilizacją, czyli procesem technologicznym, w którym surowce najpierw są poddawane mrożeniu a następnie suszeniu pod obniżonym ciśnieniem. Dlatego owoce zachowują do 90 procent witamin oraz wygląd, kolor i smak jak świeże. Napar z takich owoców jest najsmaczniejszy i długo pachnie.
Więcej informacji o herbacie można znaleźć tutaj.
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.
Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

OWOCE Z BURAKIEM - owocowa mieszanka

SILNE SERCE I CZYSTE NACZYNIA KRWIONOŚNE - ziołowa herbata 130g
