ALLADYN - mieszanka
Niezwykle słodki i cudownie świeży - to nasza mieszana herbata Aladyn. Podobnie jak w bajce. Wystarczy ugotować i spełniają Ci się trzy życzenia - lekko odmładza, odgania stres i uruchamia metabolizm. W dzisiejszym gorączkowym świecie nie ma nic lepszego.
Skład
Rooibos, Honeybush, Truskawki, Wiśnie, Melisa, Żółte rodzynki, Rodzynki, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Już w nazwie herbaty jest jakaś magia. O tak! Magię słodkiego Rooibos i Honeybush uzupełnia owocowa świeżość truskawek i wiśni. Wspólnie grają bardzo smaczną, delikatną i lekko orzechową melodię. Napar ma ciemny kolor rdzy. Ze względu na swój skład herbata mieszana Aladyn jest szczególnie odpowiednia do spożycia jako mrożona herbata. Wystarczy wypełnić wysoką szklankę lub kubek do 2/3 kostkami lodu i zalać letnią herbatę. Rezultatem jest orzeźwiający napój pełen witamin i przeciwutleniaczy.
Pochodzenie herbaty
Rooibos i Honeybush zbierane są na bardzo ograniczonym obszarze w RPA. Tak samo jak Rooibos, do którego Honeybush jest podobny, to roślina pochodząca z południowej Afryki z okolic Kapsztadu i tylko tam rośnie. Nie udało się jej nigdzie indziej wyhodować. To jedyne miejsce, gdzie krzew ten naprawdę dobrze się czuje. Honeybush jest rośliną z rodziny Cyclopia. Istnieje kilka roślin z tej rodziny, które nadają się do przygotowania naparu. Czysty Honeybush powinien mieć większe listki i grubsze łodygi od Rooibosa. Jest szereg rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę określając jego jakość, ale susz, który trafia na nasz rynek jest wiele razy przebadany więc my jako konsumenci nie musimy się już tym przejmować.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
100 °C | 3-5 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 3 - 5 minutach (nakryty kubek) odcedź.
Potrzebujesz porady?
5. 5.